"Regeringen vil gerne gøre op med parallelsamfund, og regeringens ghettoudspil rummer en række tiltag, som kunne være interessante at bruge i f.eks. Farum Midtpunkt. Men i realiteten ville vi ikke kunne bruge de tiltag til noget som helst her lokalt, da tiltagene udelukkende retter sig til helt specifikke boligområder, som blandt andet Farum Midtpunkt ikke er en del af. Det er til trods for at politiet har nok at se til", skriver Carsten Svensson, der sidder i byrådet, i dette debatindlæg sammen med folketingsmedlem Marlene Harpsøe. Arkivfoto: Anne Lønstrup

DEBAT:

'Parallelsamfundene eksisterer ikke kun i ghettoerne'

Carsten Svensson , byrådsmedlem (O), Paltholmterrasserne 7D, Farum og Marlene Harpsøe, folketingsmedlem, valgt i Nordsjælland (O)

Regeringens nyeste ghettoplan er netop fremlagt. Farum Midtpunkt er imidlertid hverken nævnt som ghetto eller som udsat socialt boligområde. Men det betyder ikke, at Farum Midtpunkt i lighed med andre boligområder i kommunen dermed er et problemfrit areal.

Der er faktisk en hel del opmærksomhedspunkter, når det gælder Farum Midtpunkt, Frederiksborgvejskvarteret og langhuset i Værløse.

Læs også: Nye tiltag skal skabe mere ro: Politiet har taget andre og mere hårdere metoder i brug i Farum Midtpunkt  

Hash-salget har f.eks. længe været en utryghedsskabende faktor i nærmiljøet, og i Furesø Avis i uge 11 kunne man læse, at politiet har taget nye metoder i brug for at dæmpe kriminaliteten i det store boligområde i Midtpunktet. Man har sågar oprettet en mobil politistation samt advaret to familier om, at de kan blive sat ud af deres bolig. Ifølge politiets oplysninger er det tiltag, der virker.

Indsatsen med en mobil politistation er kun midlertidig, og det kan godt bekymre os, hvad der kommer til at ske, så snart politiet rykker ud af Midtpunktet igen.

Fik du læst: Har du haft indbrud?: Politiet efterlyser ejere til tyvekoster 

Kommunen har sat flere projekter i gang for at skabe mere tryghed i Farum Midtpunkt. Lommepengeprojekt, mentorer m.v. er nogle af de kommunale tilbud. Men hvad hjælper det i kampen mod hårdkogte kriminelle, der tjener kassen på hashsalg? Ingenting.

Regeringen vil gerne gøre op med parallelsamfund, og regeringens ghettoudspil rummer en række tiltag, som kunne være interessante at bruge i f.eks. Farum Midtpunkt. Men i realiteten ville vi ikke kunne bruge de tiltag til noget som helst her lokalt, da tiltagene udelukkende retter sig til helt specifikke boligområder, som blandt andet Farum Midtpunkt ikke er en del af. Det er til trods for at politiet som beskrevet har nok at se til.

Det er derfor vigtigt at påpege overfor regeringen, at parallelsamfundene og problemerne hermed ikke kun eksisterer i de boligsociale enklaver, som regeringen selv har udpeget. De findes alle vegne, og vi vil rent faktisk gerne have flere kontante værktøjer til at løse dem.

Vi efterspørger særligt to værktøjer, hvis vi skal gøre endeligt op med parallelsamfundene; en kraftigt forstærket nultolerancepolitik samt ikke mindst muligheden for at sende flere uintegrerbare mennesker hjem til deres hjemlande. En returbillet ud af Danmark vil løse hovedparten af problemerne forårsaget af parallelsamfund, som vi står overfor lokalt.

Hvis man vil Danmark, demokratiet, kvindernes rettigheder og ligestilling, samt friheden fra religiøs undertrykkelse, så er man velkommen her. Men er man imod, så må man vælge et andet sted at være imod. Bare ikke her.

Publiceret 20 March 2018 10:57

SENESTE TV