Indbrudstyv vækkede ægtepar:

Politiet nappede ham senere på natten

Af
Helene Stolle

Et ægtepar i Værløse blev natten til onsdag vækket på en ubehagelig måde.

“Døren til parrets soveværelse gik op, og en lyskegle fra en lommelygte lyste på dem. Ægteparret råbte instinktivt op, og personen bag lyskeglen løb omgående sin vej. Ægteparret kom ikke overraskende hurtigt ud af fjerene og fik undersøgt hjemmet, hvor de kunne se, at en dør og et vindue stod åbent, ligesom der udenfor vinduet lå nogle blomster og en vase. Indbrud. Øv”, skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Her fremgår det også, at politiet, da de ankom til Værløse, fik vejledt ægteparret om det videre forløb, ligesom gerningsstedet blev undersøgt.

Fik du læst: Hæder til Furesøs ældste og nyeste bygninger

“Her kunne vi konstatere, at der ved det opbrudte vindue var mærker fra, hvad der formentlig var enden på et koben”, oplyser politiet.

Da patruljen kørte fra stedet, valgte den at cirkulere rundt i området.

“Om det var held eller forstand er vi egentlig ligeglade med, men efter en times patruljering bemærkede vi, to mænd cykle rundt i kvarteret. De havde ikke lys på cyklerne, men det var nu ikke dén forseelse, der fik hårene i vores politinæser til at blafre. Næh, det var naturligvis en undren over, hvad to cyklister lavede i et villakvarter i Værløse klokken 03.30 på en råkold hverdagsnat. Situationen var mistænkelig, og det blev kun værre, da mændene opdagede os. De to cyklister satte nemlig gang i en sprint, der ville gøre selv sprinterkongerne Erik Zabel og Mario Cipollini imponerede. Men ak, de havde jo ikke lys på cyklerne, så den ene kørte durk ind i en kantsten og mistede balancen. Vi så straks vores snit til at hoppe ud af patruljevognen og løbe ham op, og han blev hurtigt iklædt et sæt håndjern. På hans person fandt vi adskillige tyvekoster fra et andet nyligt begået indbrud, ligesom han også var i besiddelse af et koben, som jo pudsigt nok var den type værktøj, der var blevet brugt til at begå indbrud i det sovende ægtepars hus. Vi havde set mere end rigeligt og hev ham med på politistationen”, skriver politiet på Facebook.

Fik du læst: Fint besøg i supermarked: Claus Holm tænder op under gryderne på Bymidten

Om eftermiddagen blev manden fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i tre uger, og nu skal sagen efterforskes nærmere.

“Den anden formodede gerningsmand forsvandt desværre ud i mørket, men vi leder naturligvis videre efter ham. Forhåbentlig betyder fængslingen af hans partner in crime, at han holder sig i skindet”, skriver politiet på Facebook.

Læs hele opslaget fra Nordsjællands Politi her - det er nemlig skrevet vældig humoristisk: 

 

Publiceret 26 March 2018 08:47