VIDEO:

Musikalske musketerer er flyttet ind i Galaksen

Efter mange timers hårdt arbejde er unge fra Furesø Musikskole og Furesø Ungdomsskole klar til at opføre årets ungemusical i Galaksen

Af
Af Kristina Pihl

Historien om de tre musketerer Athos, Porthos og Aramis tilsat udødelige rockhits, humor og vilde kostumer - sådan lyder hovedingredienserne i dette års ungemusical i Galaksen.

Det er ottende gang, at Furesø Musikskole, Furesø Ungdomsskole og Galaksen i fællesskab opfører en musical for unge i alderen 13-25 år. I år kan besøgende opleve 43 unge på scenen og fem mennesker i bandet, der vil danse, synge og spille, så taget løfter sig.

Fik du læst: Sliksulten butikstyv på spil på Bytorvet

"Man skal se musicalen som et show og en helhedsoplevelse af en fed stemning, fed musik og gode karakterer. Man skal ikke gå ind og se forestillingen, hvis man tænker, at nu vil man ind og fordybe sig og analysere, man skal bare læne sig tilbage, slå hjernen fra og suge til sig,” fortæller Daniel Vendelborg på 22 år,  der spiller kardinal i stykket.

En lang proces

Når rampelyset bliver tændt, og eleverne går på scenen på premieredagen 1. april, er det resultatet af mange måneders hårdt arbejde. De medvirkende har mødtes fast hver mandag siden september, og mens deres jævnaldrende har holdt påskeferie, har de øvet hver dag fra klokken 10-22.

“Vi oplever, hvor meget de unge mennesker får ud af at komme her. Her forventer vi noget af dem, og jeg tror, det er det, der er med til at rykke dem og gøre, at de kommer igen år efter år. Der er selvfølgelig nogle, der er her, fordi de gerne vil være skuespillere, men mange er her også for det sociale i det,” fortæller koreograf Johanne Dam.

Fik du læst: Hovedgadens powerkvinder: Vi vil skabe mere liv i gaden

Eleverne Cathrine Valencia, 20, der spiller dronning Anna af Østrig, og Daniel Vendelborg er begge med i musicalen for tredje gang. Og selvom det er hårdt arbejde, er det også lærerigt at arbejde så intenst med et stykke.

“I starten er der langt mellem mandagene, så man sidder hele tiden og ser frem mod, hvordan påsken bliver,” forklarer Cathrine Valencia, og Daniel Vendelborg bakker op:

“Det er mega hyggeligt, men jeg plejer at sige, at der er ikke langt mellem man giver et kram til man stikker én en flad, fordi man så intenst er sammen her til sidst, så derfor handler det også om at være tolerant overfor hinanden.”

En stor oplevelse

Musicalen er en nyfortolkning af Alexandre Dumas roman 'De Tre Musketerer' fra 1844.

Manuskriptet er blevet tilpasset det store ensemble, så alle 43 medvirkende kunne få en rolle. Instruktør Kristian Jensen har siden 23. marts stået i spidsen for stykket, hvor han har været med til at sætte de mange brudstykker sammen til en samlet fortælling.

Fik du læst: Populært foto: Her er historien om billedet

Og selvom han kun har været med i kort tid, har han oplevet, hvor meget eleverne har fået ud af det.

“Stykket har været et frirum for de unge, der ofte har en stresset hverdag. Når de kommer her, kan de skeje ud, uden at blive set ned på, og de kan gå i grimt tøj. Alt dette er med til at skabe tætte venskaber mellem de medvirkende,” fortæller han.

Stykket har premiere 1. april og spiller derefter 3.-6. april.

Publiceret 29 March 2018 00:00