<I>Øjvind Vilsholm overtager Maria Reumert Gjerding post i Folketinget. </I>Foto: Kenneth Løvholt

Øjvind Vilsholm overtager Maria Reumert Gjerding post i Folketinget. Foto: Kenneth Løvholt

Vilsholm i Folketinget

Enhedslistens Øjvind Vilsholm skal frem til næste valg sidde i Folketinget. Derfor tager han orlov fra jobbet som byrådspolitiker i Furesø

Af
Af Kristina Pihl

Det mangeårige byrådsmedlem Øjvind Vilsholm (Ø) kan nu kalde sig folketingsmedlem.

I weekenden var der formandsvalg i Danmarks Naturfredningsforening, hvor Maria Reumert Gjerding fra Enhedslisten ikke overraskende vandt formandsposten. Maria Reumert Gjerding, der er folketingsmedlem for partiet, forlader derfor sin post på Borgen og overlader stolen til suppleant Øjvind Vilsholm.

Fik du læst: Nødberedskab klar i tilfælde af lockout

“Jeg glæder mig til at komme i Folketinget. Jeg tror, det bliver vildt spændende dels at få lov at lave politik på fuld tid, og så er det nogle spændende området, jeg kommer til at sidde med,” fortæller Øjvind Vilsholm og henviser til, at han overtager Maria Reumert Gjerding poster som miljøordfører og familieordfører, og så skal han arbejde med forbrugerområdet.

En videreuddannelse

Øjvind Vilsholm tiltræder officielt som folketingsmedlem 18. april og vil fra 1. maj tage orlov fra posterne i Furesø Byråd. Øjvind Vilsholm har dog foreløbig ikke planer om nogen lang karriere som folketingspolitiker. Han vil derfor kun sidde valgperioden ud, hvorefter han vil vende tilbage til byrådet.

Fik du læst: Mere asfalt til små og store hjul på flyvestationen

“Byrådet er stadigvæk min første prioritet. Men at jeg nu skal i Folketinget, ser jeg som en alle tiders videreuddannelse for mig i forhold til, når jeg vender tilbage til byrådet. Jeg vender klogere tilbage, så det er både en gevinst rent personlig men også for kommunen,” fortæller han.

Det bliver Helle Vallentin, der overtager Øjvind Vilsholm plads i Furesø Byråd.

null

Publiceret 09 April 2018 00:00