Godt 50 Furesøborgere var mødt op på rådhuset den 25. april. Foto: Furesø Kommune

Godt 50 Furesøborgere var mødt op på rådhuset den 25. april. Foto: Furesø Kommune

Politiker om ny integrationspolitik:

"Det er godt med input fra borgerne"

Borgere og politikere var samlet under ét tag for at diskutere fremtidens integration

Af
Af Kristina Pihl

Hvordan styrker vi fællesskabet i kommunen på tværs af kulturer, og hvordan får vi flere kvinder med anden etnisk baggrund end dansk ind på arbejdsmarkedet? Det var nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret, da Furesø Kommune holdt dialogmøde om integrationspolitikken den 25. april. Mødet var også første gang, at kommunen fik afprøvet Furesømodellen for borgerinddragelse.

Fik du læst: Voldsom røgudvikling i rækkehus

Knap 50 borgere var mødt op til dialogmødet, og de fremmødte blev inddelt i tre stande: En stand diskuterede foreningsliv og medborgerskab, en anden diskuterede hvordan flere forældre med anden etnisk baggrund end dansk bliver inddraget i dagtilbud og folkeskolen, mens den sidste stand debatterede, hvordan der kommer flere kvinder med anden etnisk baggrund end dansk ind på arbejdsmarkedet. I hver gruppe var der også nogle af Furesøs politikere, som noterede borgernes input.

“Nogle gange sidder man som politiker i sin egen verden, så det var super godt at få nogle input. Der var blandt andet mødt en masse syriske flygtningekvinder op, som var kommet i arbejde, og de fortalte om deres oplevelser. De fortalte, hvordan lederne og medarbejdere på deres arbejdspladser gjorde meget ud at snakke dansk med dem, og hvordan det havde hjulpet dem, og det er noget konkret, jeg kan tage med mig videre og bede forvaltningen og erhvervslivet om at være opmærksomme på,” fortæller formand for Udvalg for Beskæftigelse og Erhverv Hasan Yilmaz, der deltog i mødet.

Fik du læst: Nu kan du stemme: Hvem skal have årets talentpris

På borgerdialogmødet kom der også en konkret idé om at etablere særlige erhvervsnetværk for etniske kvinder med fokus på arbejdskultur og sprog, ligesom mulighederne for hvordan kvinderne kan få et større netværk også blev diskuteret flittigt.

Integrationspolitikken for 2018-2021 skal vedtages efter sommerferien, hvor der som tidligere bliver en offentlig høring for alle borgere.

Publiceret 04 May 2018 08:27