Renovering af Farum Hovedgade afsluttes i maj. Foto: Furesø Kommune

Renovering af Farum Hovedgade afsluttes i maj. Foto: Furesø Kommune

Ny asfalt på vej til Farum Hovedgade

I maj bliver det sidste lag asfalt lagt på både cykelsti og vejbane

Det har været efterspurgt længe, og nu er der godt nyt. I maj bliver det sidste lag asfalt lagt på både cykelsti og vejbane på Farum Hovedgade.

I 2017 undergik Farum Hovedgade en stor renovering, der skulle sikre den travle trafikåre en fremtid som aktivt byrum.

Fik du læst: Nu bliver det forbudt at parkere ved Lille Kaalundsvej

“Målet var et smukt gaderum i harmoni med sin historie, en gade, der indbyder til samvær, og som er tryg at færdes i for gående, cyklister og bilister. Det smukke har været svært at få øje på henover vinteren, hvor strækningen fra Williams Plads til Akacietorvet har stået med ujævnheder, kanter og en grov asfalt, men nu er der lys forude”, fortæller Ellen Hvidt Thelle, centerchef i Center for By og Miljø, i en pressemeddelelse.

I december 2017 blev der sat et foreløbigt punktum i renoveringen af den gamle handelsgade med nye cykelstier, kantsten og overkørsler. Vinterkulden betød, at det var for koldt at lægge det øverste lag med fint asfalt.

Fik du læst: Bademester fylder rundt og fejrer jubilæum

 Nu kan asfaltmaskinerne endelig rykke ud på Farum Hovedgades cykelstier og vejbaner med det øverste lag med fint asfalt og ekstra hastighedsdæmpende bump, så hastigheden i hovedgaden kan komme ned på max 40 km/t, og 30 km/t på strækningen mellem Farum Gydevej og Hestetangsvej.

logy

null

Publiceret 05 May 2018 06:00