Korf Ejendomme og Rema 1000 har købt grunden ved Farum Hovedgade 46-48. Arkivfoto

Korf Ejendomme og Rema 1000 har købt grunden ved Farum Hovedgade 46-48. Arkivfoto

Så er der nyt om byggeriet ved den gamle Spar-købmand

Korf Ejendomme og Rema 1000 vil i denne måned præsentere et revideret projekt for byggeriet ved den gamle Sparkøbmand. I det nye projekt er der lagt op til to væsentlige ændringer.

Af
Af Kristina Pihl

I september sidste år kunne Korf Ejendomme løfte sløret for planerne for grunden ved den gamle Sparkøbmand på Farum Hovedgade.

Planen lød dengang, at der skulle opføres et byggeri i varierede højde på op til fire etager. Siden Korf Ejendomme og Rema 1000 indsendte planerne til kommunen, har de to bygherrer været i dialog med Furesø Kommunen, og det har ført til væsentlige ændringer, fortæller formanden for udvalget for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard.

Blandt andet er byggeriets højde, der vakte bekymring blandt flere naboer, nu ændret.

Fik du læst: Indbrudstyve fik en lang næse: Løb med tomt kasseapparat

”Vi har diskuteret med Korf Ejendomme om den højde, de har foreslået, er den rigtige, for vi ville nok have, at det var en smule lavere, så det blev mere acceptabelt. I det nye projekt er der derfor lagt op til, at bygningen er lavere end det udgangspunkt, der var for et halvt år siden,” fortæller udvalgsformanden.

Hvor meget lavere bygningen bliver lægger endnu ikke fast, det vil ifølge Egil Hulgaard blive fastlagt efter et borgermøde den 23. maj, hvor naboer og andre interesserede har mulighed for at møde op og høre mere om det reviderede projekt. Her kan borgerne også blive hørt.

”Det, der ligger nu, er et skitseprojekt, som vi gerne vil have en diskussion omkring. Det er fra denne skitse, at der vil fødes et mere færdigt projekt, og det afhænger igen af de meldinger, der kommer fra borgerne. Det er hele tiden en balancegang mellem, hvad der er et drømmescenarie for kommunen, og hvad der er realiserbart, når vi kigger på Korf Ejendomme og Rema 1000. Lige nu må vi erkende, at den gamle Sparkøbmand ikke pynter i gadebilledet, så hvis man fravælger det nuværende projekt, vil der stå noget tilbage, der ikke er kønt i forvejen, så det er en balancegang,” lyder det fra udvalgsformanden.

Fik du læst: Groft hærværk: Sjov kunst i træerne ødelægges

Ifølge Egil Hulgaard er der i det nye projekt også lagt op til ændringer i planerne for den planlagte parkeringsplads på grunden:

”Nogle af de tilbagemeldinger, vi har fået, går på, at åbningen ved byggeriet var for markant og dermed forstyrrede helhedsbilledet. Derfor arbejder vi nu på en torveløsning overfor banken, som kan være med til at skabe noget sammenhæng, så det ikke bliver en ren parkeringsplads.”

Publiceret 09 May 2018 08:21