Privatfoto: Dorte Gram Nybroe

"Gik tur ved Vulkanen og støder på dette syn: møbler smidt på stien og diverse stole mv kastet ind i buskene. Det er simpelthen deprimerende...???? Det skal bare væk. Har nogen en stor trailer og har lyst til at give en hånd med at rydde op? Vi hjælper gerne i morgen søndag eftermiddag med at køre det til genbrugspladsen", skrev Dorte Gram Nybroe på Facebook lørdag aften - og søndag havde hun sammen med fire andre voksne og tre børn ryddet området. Privatfoto: Dorte Gram Nybroe

Møbler og sække med affald smidt ved Skovlinjen:

Men så tog borgere affære

Af
Helene Stolle

Det var et chokerende syn, der mødte Dorte Gram Nybroe, da hun lørdag aften under en gåtur opdagede et kæmpe læs møbler og affald dumpet ved Vulkanen - kælkebakken ved Skovlinjen i Værløse.

Store, røde sofaer var smidt på stien, mens stole og sække med affald var kastet ind i buskene.

Selvom Dorte Gram Nybroe i den grad blev forarget over synet, tænkte hun klart, da hun knipsede nogle billeder af bunkerne af affald og lagde det op i 3500 Værløse-gruppen på Facebook. Hun lod nemlig ikke forargelsen løbe af med sig men efterlyste i stedet nogle, der ville hjælpe med at få det fjernet i løbet af søndagen - og det fokus gav pote.

“Folk bakkede faktisk op og meldte sig som hjælpere og kom med trailer”, fortæller Dorte Gram Nybroe til Furesø Avis og understreger, at alt svineriet nu er væk - men det krævede masser af arbejde. Faktisk tog det fem voksne og tre børn hele tre timer at rydde området for affaldet. Det oplyser en af de andre borgere, der hjalp til med oprydningen, i facebookgruppen.

 

Personoplysninger gives til politiet

Under det store oprydningsarbejde ved Vulkanen blev der også ledt efter spor, der eventuelt kunne afsløre, hvem, det er, der har dumpet affaldet - og det lykkedes.

“Vi overdrager sagen til politiet nu, da vi fandt noget papir med personoplysninger”, fortæller Dorte Gram Nybroe til Furesø Avis.

Hvis papiret med personoplysningerne kan lede til den rette person bag skovsvineriet, kan det blive en dy omgang for vedkommende. Ifølge Miljøstyrelsen kan man nemlig få en bøde på op til 5.000 kroner for at smide affald i naturen - vel at mærke, hvis der er tale om en meget mindre mængde affald end det, der er tilfældet ved Vulkanen.

Publiceret 14 May 2018 05:40