Simon Villumsen vil arbejde for mere medlemsinddragelse i Socialdemokratiets partiforeningen i Furesø. Foto: Kristina Pihl

Simon Villumsen vil arbejde for mere medlemsinddragelse i Socialdemokratiets partiforeningen i Furesø. Foto: Kristina Pihl

S-formand faldt for Hareskovby:

Nu vil han sætte aftryk i hele Furesø

Simon Villumsen flyttede til Hareskovby for tre år siden, og i marts blev han ny formand for Socialdemokratiet i Furesø. Nu er han klar til at sætte aftryk

Af
Af Kristina Pihl

35-årig Simon Villumsen har altid været fagpolitisk aktiv, men det var flytningen til Hareskovby for tre år siden, der fik ham til at gå ind i partipolitik. Dengang var der store diskussioner om fremtiden for Hareskov Børnehus, og debatten fik Simon Villumsen til at handle.

Fik du læst: Butikschef skabte glæde på plejehjem: Kom med mindre blomsterhav

“Jeg syntes, det var tåbeligt at flytte institutionen til den anden ende af byen, så jeg troppede op til et åbnet bestyrelsesmøde og luftede min utilfredshed. Den vej igennem blev jeg mere og mere sluset ind i partiforeningen,” fortæller han.

Herefter begyndte hans arbejde for Socialdemokratiet i Furesø. Først blev han suppleant til bestyrelsen og i efteråret stillede han op til kommunalvalget, hvor han var få stemmer fra at blive valgt ind. Ved partiets generalforsamling i marts afløste han Sabine Kirchmeier som formand.

“På generalforsamlingen blev der utrykt nogle ønsker, som jeg er gået i gang med. Blandt andet vil jeg arbejde hen imod mere medlemsinddragelse. Vi ønsker at udvikle bestyrelsesmøderne, så det bliver temamøder, hvor man diskuterer og drøfter politik fremadrettet i stedet for bagudrettet,” fortæller han.

Faldt for Hareskovby

Simon Villumsen bor sammen med sin kone, to børn og svigermor i et moderne familiebofællesskab i Hareskovby. Det var et tilfældigt stop ved Skovbrynet Station, der for tre år siden ledte ham på sporet af Hareskovby, som han faldt for med det samme.

Fik du læst: Boghandleren på Bymidten lukker: "Det er så vemodigt"

“Et af de steder jeg slapper allermest af er i mit hjem. Hareskovby er en fantastisk perle i Danmark med flot natur og ro. Der er en særlig ånd i Hareskovby, hvor der er fyldt med gode initiativer, og folk der bakker op om hinanden,” fortæller s-formanden.

Brede forlig

Simon Villumsen er udlært tømrer og arbejder i dag som næstformand i 3F Vestegnen. Gennem hans arbejde kender han til det politiske spil, og det kendskab vil han bruge i partipolitikken i Furesø, hvor han vil arbejde for de brede forlig.

“De brede forlig er vigtige, og jeg tror, det giver de bedste politiske resultater, hvis man lytter til hinanden. Det er også vigtigt, at Furesø har en sund økonomi, hvor vi kan investere overskuddet i velfærd. Jeg vil selvfølgelig gerne have alle de gode ting, men man kan ikke få alting. Vi må prioritere hen ad vejen og finde frem til, hvad der trænger mest, og hvor man får mest ud af at investere,” slår han fast.

Fik du læst: Så er de her: Årets første jordbær fra Rokkedyssegaard

Partipolitisk er han også klar til at tage partiet i en ny retning.

“Jeg kunne godt tænke mig, at vi kom bredere ud. Vi skal tænke mere ud af boksen med andre typer af arrangementer som for eksempel 1. maj. Her kommer mange medlemmer af partiet, men det kunne være sjovt, hvis ikke-medlemmer kom med deres børn for at vise dem, hvad 1. maj er,” lyder det fra Simon Villumsen.

Publiceret 16 May 2018 06:15