"Vi har stadig et skolevæsen, der ligger absolut i toppen i Danmark og samtidig ligger rigtig højt på trivsel. Det kan vi være stolte af," siger Henrik Poulsen. Temafoto

Ny rapport:

Furesøs børn går glade i skole og får gode resultater

Eleverne i Furesø Kommunes folkeskoler trives.Det slår en ny kvalitetsrapport fast

Eleverne på skolerne i Furesø trives. Det slår den kvalitetsrapport for Furesøs syv folkeskoler for 2016/2017. fast, som byrådet netop har behandlet Rapporten viser også, at eleverne ved afgangsprøverne i de obligatoriske prøvefag sidste sommer gik ud af Furesø Kommunes skolevæsen med et karaktergennemsnit på 7,6, hvor landsgennemsnittet er 7,0.

Fik du læst: Spejdernes Genbrug har gennem årene doneret millioner af kroner til sociale formål - og 2017 var ingen undtagelse

Samtidig er Furesø Kommune den kommune på landsplan, hvor færrest elever oplever at blive mobbet. Det fremgår af en undersøgelse fra slutningen af 2017 fra TrygFonden og Børns Vilkår, som også indgår i rapporterne.

Et vigtigt redskab

“Kvalitetsrapporterne er vigtige redskaber for skolebestyrelserne, der bruger rapporterne til at evaluere udviklingen på de enkelte skoler. Den anden fordel ved rapporterne er, at vi som politikere får et supergodt billede af, at vi har syv velfungerende folkeskoler med hver deres identitet. Hvert deres adelsmærke og hver deres måde at arbejde på. Vi har stadig et skolevæsen, der ligger absolut i toppen i Danmark og samtidig ligger rigtig højt på trivsel. Det kan vi være stolte af,” siger formanden for Furesøs Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, Henrik Poulsen (A).

Trivsel er afgørende

I årets kvalitetsrapport er det ikke mindst trivselsaspektet, Susanne Mortensen (C), næstformand i skoleudvalget glæder sig over.

Fik du læst: Højt humør og glade børn: Første spadestik er taget til Hareskov Børnehus

“God trivsel er afgørende for at tale om en vellykket skolegang. Så når vores skoler, elever og forældre sætter så flot ind mod mobning, får vi det bedst tænkelig fundament for at udvikle og gøre eleverne og vores skoler endnu bedre”, siger hun.

“Vi så et mindre fald i karaktergennemsnittet ved prøverne sidste sommer. Men vores skoler præsterer stadig flot over landsgennemsnittet i test og prøver, og kommunen placerer sig på en 10. plads over de bedst scorende i Danmark i folkeskolens prøver i 2017. Generelt har vi altså rigtig meget at glæde os over,” tilføjer Susanne Mortensen.

Publiceret 20 May 2018 06:00

SENESTE TV