Koen Gaia har fået en lille kalv - den kan også ses på søndag, når der på skolelandbruget er åbent hus. Privatfoto

Koen Gaia har fået en lille kalv - den kan også ses på søndag, når der på skolelandbruget er åbent hus. Privatfoto

Skolelandbruget byder indenfor:

Lær om vild mad

På søndag er der åbent hus på Skolelandbruget i Farum, og denne gang er temaet vild mad

Du kan lære, hvordan man indsamler og bruger den vilde og spiselige natur, som er lige uden for din dør, når Skolelandbruget på søndag den 27. maj holder åbent hus mellem klokken 11 og 14. Her vil du nemlig blive introduceret til, hvordan man kan finde og genkende de spiselige planter og hvordan man kan bruge dem i madlavningen.

Fik du læst: Video og billeder: Bronzejubel i Farum 

Det er Skolelandbrugets daglige leder, Johnny Skjoldborg Krog, der er uddannet Vild Mad-formidler, der står bag dagens arrangement.  Vild Mad er et projekt, der er støttet af Nordea Fonden.

Kom med i skolehaverne

Johnny og medarbejderne fra Skolelandbruget og fra Skolehaverne tager søndagens deltagere med ud på en tur rundt på Skolelandbruget, i Skolehaverne og i Stavnsholt Landsby for at finde vilde urter til madlavningen. Tilbage i bålhuset på Skolelandbruget tilberedes pesto, fladbrød og noget sødt.

Ny rapport: Furesøs børn går glade i skole og får gode resultater

Vild Mad-appen er et redskab, der hjælper dig med at gå på opdagelse i den danske natur. Du kan downloade appen nu eller få hjælp på Vild Mad-dagen.På dagen lærer du også om hvilke regler, der gælder for at sanke/høste de vilde urter.

Foruden en lærerig og spændende dag med vilde, spiselige planter kan Skolelandbrugets mange dyreunger opleves. Der er får og deres lam, gederne med kid, smågrise, kanin- og marsvineunger. De to køer, Dagmar og Gajo, har hver fået en lille kalv, så der bliver nok at se på og røre ved og dufte til.

hhs

Publiceret 22 May 2018 16:00