"Udviklingen går i den forkerte retning på en del livsstilsparametre, når man sammenligner med tidligere undersøgelser. De unges trivsel er forværret, og vi bevæger os generelt ikke nok. Hvis vi vil undgå livsstilsygdomme såsom sukkersyge, har vi brug for at få pulsen op i hverdagen”, fortæller Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, Sundhed og et godt Seniorliv, i en pressemeddelelse. Modelfoto

Sundheden i Furesø er nedadgående:

"Unges trivsel er forværret, og vi sidder for meget ned"

Lidt mere bevægelse i dagligdagen skal der til for furesøborgernes helbred

Furesøborgernes sundhedstilstand er generelt god, men der er plads til forbedringer. Særligt i forhold til fysisk inaktivitet og trivsel hos unge og voksne under 40 er der noget at tage fat på.

Det viser en ny national undersøgelse af danskernes sundhed, der placerer Furesøs borgere flot over gennemsnittet på flere parametre sammenlignet med borgerne i Region Hovedstadens kommuner i øvrigt. De fleste borgere i undersøgelsen mener da også selv, de har en god livskvalitet.

Pulsen skal op

“Alligevel går udviklingen i den forkerte retning på en del livsstilsparametre, når man sammenligner med tidligere undersøgelser. De unges trivsel er forværret, og vi bevæger os generelt ikke nok. Hvis vi vil undgå livsstilsygdomme såsom sukkersyge, har vi brug for at få pulsen op i hverdagen”, fortæller Matilde Powers (A), formand for Udvalg for sociale forhold, Sundhed og et godt Seniorliv, i en pressemeddelelse.

Det politiske udvalg for sociale forhold, Sundhed og et godt Seniorliv vil i løbet af 2018 arbejde med en ny sundhedspolitik for Furesø Kommune med afsæt i data blandt andet fra “Sundhedsprofil for Region Hovedstaden og Kommuner 2017”.

logy

Publiceret 23 May 2018 13:30