Kristian Kristensen, der er formand for Furesø Teater, me det nye teaterprogram, der tæller 20 forestillinger med noget for enhver smag.

Kristian Kristensen, der er formand for Furesø Teater, me det nye teaterprogram, der tæller 20 forestillinger med noget for enhver smag. Privatfoto

Ny sæson venter: Furesø Teater har noget for enhver smag

Sommeren står for døren, og derefter venter en ny teatersæson. Furesø Teater har bestilt hele 20 forestillinger med noget for enhver smag

Teater Når Furesø Teater i begyndelsen af august inviterer ombord til forestillingen ’Flygt’ på Furesøen, markerer det samtidig starten på en nye teatersæson, der byder på i alt 20 forestillinger. En sæson, der først slutter i anden halvdel af maj 2019.

"Det er jo ved at være en tradition, at vi starter sæsonen til søs på Furesøen. I år er det den 7. august med to opførelser af Det Flydende Teaters forestilling ’Flygt’ med afgang fra Furesø Marina", fortæller Kristian Kristensen, formand for Furesø Teater.

Forestillingen er et musikalsk drama til søs, om arkitekterne Poul Henningsen og Arne Jacobsens flugt over Øresund i slutningen af 1943.

"Vi har generelt pænt succes og oftest fulde huse til vores forestillinger i Galaksen. Det bekræfter, at vores lokale teaterforening er en aktiv del af kulturudbuddet i Furesø Kommune. Vi fastholder vores filosofi om, at der skal være noget for de fleste, så derfor spænder programmet vidt fra populære folkelige succeser til smallere forestillinger. Og vi har forsøgt at tilgodese både voksne og børn", forklarer Kristian Kristensen om baggrunden for det fyldige og meget varierede teaterprogram.

Det nye program er for nylig omdelt sammen med Furesø Avis til de husstande, der modtager lokalavisen. Programmet er også lagt frem til gratis afhentning på bibliotekerne og borgerservice samt kulturhusene i Furesø Kommune.

Hjemmebane i Galaksen

Galaksen er Furesø Teaters foretrukne hjemmebane. Således bliver i alt atten af de tyve forestillinger opført i Galaksen, og det starter 22. september med en teaterkoncerten ’Bridge Over Troubled Water’ om Paul Simon og Art Garfunkel – verdens mest succesrige sangduo.

Den 28. september er der dømt ’Panic Day’ i kulturhuset med en modern dance forestilling fra Uppercut Danseteater, og herefter går det slag i slag med to-tre forestilling per måned, indtil sæsonen slutter den 19. maj 2019 med Kai Normann Andersen operetten ’Mød mig på Cassiopeia’ i Folketeatrets nye opsætning.

Sæsonen byder også på forestillinger for de yngste faktisk tre af slagsen – ’Fuld fart på Villads fra Valby’, ’Emil fra Lønneberg’ og ’Sigurds Danmarkshistorie’, der alle gennemføres i samarbejde med Galaksen. Sæsonen byder også på samarbejde med Egnsteater Undergrunden i tre forestillinger; ’Flagermusen’, ’Koncert for Lou’ og ’Afsporet’.

Større opera- og musicalopsætninger med symfoniorkester og kor kræver lidt andre faciliteter end de, der er til rådighed i Galaksen.

"Derfor er det blevet en rigtig god tradition, at vi fylder bussen og kører en tur over Øresundsbroen til Malmø Opera, hvor vi i år skal opleve musicalen ’West Side Story’ instrueret af Kasper Holten, der jo snart sætter sig i direktørstolen på Det Kgl. Teater", fortæller Kristian Kristensen.

Bestil billetter nu

Du kan allerede nu bestille billetter til de mange forskellige forestillinger. På www.furesoeteater.dk , finder du både programmet og praktiske oplysninger, ligesom billetbestilling.

"Vi glæder vi os til at byde indenfor til de første forestillinger efter sommerferien", siger Kristian Kristiansen. Samtidig glæder han sig over, at Furesø Kommune aktivt støtter foreningens aktiviteter, så det på trods af konkurrence fra kulturoplevelser i Storkøbenhavn, fortsat er muligt at fastholde en lokal interesse og gennemføre live teater i lokalsamfundet.

Publiceret 24 May 2018 19:30

SENESTE TV