Fremmødet var stort, da Rema 1000 og Korf Ejendomme præsenterede planerne for Frodes Plads.

Fremmødet var stort, da Rema 1000 og Korf Ejendomme præsenterede planerne for Frodes Plads. Foto: Kristina Pihl

Korf Ejendomme og Rema 1000 efter borgermøde: "Nu har vi noget at arbejde videre med"

Der var ris og ros til byggeplanerne for området ved den gamle Spar Købmand på Farum Hovedgade

Af
Kristina Pihl

Borgermøde Der var gjort plads til 70 besøgende i lokalet på Farum Hovedgade 50A, da kommunen sammen med Korf Ejendomme og Rema 1000 onsdag aften orienterede om planerne for byggeriet ved den gamle Spar Købmand på Farum Hovedgade og Frodes Plads. De 70 opstillede stole var dog langt fra nok, og interessen for byggeprojektet var så stor, at flere af de fremmødte måtte stå langs væggen. Blandt aftenens fremmødte var mange naboer, der ville stille spørgsmål til projektet. Også flere af Hovedgadens erhvervsdrivende var mødt op.

To af de fremmødte var ægteparret Tina og Thomas Mathiassen. Bliver Korf Ejendomme og Rema 1000 planerne en realitet, bliver de naboer til byggeriet. Ifølge Thomas Mathiassen er der intet behov for en ekstra dagligvarebutik i området, og han er skeptisk overfor om, projektet kan tiltrækket mere liv til Hovedgaden. De efterlyser især mere naboinddragelse i projektet.

Folk er positive overfor projektet, og de har et ønske om, at der sker noget

"Kommunen slår sig fast på borgerinddragelse, men ingen af naboerne er blevet hørt. Jeg mener, kommunen bør indkalde de nærmeste naboer til byggeriet, så vi også kan blive hørt," fortæller Thomas Mathiassen.

Bekymring over mere trafik

Et af aftenens store debatemner var den øgede trafik, som byggeriet vil medføre, når de handlende og lastbiler med varer skal gennem Gammelgårdsvej. Flere af de fremmødte foreslog derfor, at der skulle opsættes chikaner, der tvinger bilisterne til at køre gennem Hovedgaden fremfor Gammelgårdsvej og andre villaveje.

Udviklingschef i Rema 1000 Jonas Vestermann forsikrede de fremmødte om, at man vil forsøge at tænke den øgede trafik ind i projektet. Derudover forsikrede han naboerne om, at reglerne for vareindlevering vil blive overholdt, hvilket betyder, at der ikke vil blive leveret varer udenfor tidsrummet kokken 7 til 18. Ifølge Jonas Vestermann vil der blive leveret varer sem-syv gange om dagen.

"Vi har kigget på problemet, og vi arbejder med en løsning, sådan at chaufførerne kan bakke ind fra Hovedgaden og ud igen. Vi arbejder også med at skabe en øget flade omkring vareindleveringen, sådan at det bliver sikkert," fortæller Jonas Vestermann .

Rema 1000 og Korf Ejendomme har planer om at bygge en dagligvarebutik og en moderne ejendomme med specialbutikker i bunden.

Rema 1000 og Korf Ejendomme har planer om at bygge en dagligvarebutik og en moderne ejendomme med specialbutikker i bunden. Foto: Kristina Pihl

P-pladser til debat

Korf Ejendomme og Rema 1000 indsendte planerne for byggeriet til kommunen i august sidste år. I maj kunne de endelig præsentere et revideret skitseprojekt, hvor der blandt andet var sket ændringer i parkeringsforholdene. Og de planlagte parkeringsforhold var da også et af de store diskussionsemner ved mødet.

Nogle af de fremmødte borgere mener nemlig, at parkeringspladsen fylder for meget i projektet, og de har svært ved at se, hvordan de harmonerer med torveplanerne. Udviklingschef Jonas Vestermann understreger dog, at p-pladser er en nødvendighed.

"Parkering er vigtigt for at kunne skaffe kunder. Når folk skal handle, skal det være noget, der hurtigt kan overstås. Derfor skal de trafikanter, der kører ned gennem Hovedgaden hurtigt og bekvemt kunne stille deres bil. Parkeringspladser er derfor et must for hovedgaden," lyder det fra udviklingschefen.

Interesse for mere liv i gaden

Planerne, der blev præsenteret onsdag aften, er et foreløbig skitseprojekt. By- og kulturdirektør i Furesø Kommune, Claus Torp, oplyser, at forvaltningen og politikerne nu vil gå videre med de ting, der kom frem på mødet, inden der vil fremlægges et lokalplansforslag. Ifølge Claus Torp vil der minimum gå 1,5 år, inden projektet kan sættes i gang.

"Hvis projektet falder, er der ingen plan B, men jeg fornemmer en god stemning for projektet og en interesse for, at der skal ske noget på Hovedgaden," lyder det fra Claus Torp.

Parkeringspladser er et must for Hovedgaden

Mange af de fremmødte var dog også positive overfor ideen om mere liv på Hovedgaden, og der var også klapsalver til projektet undervejs. Det var derfor to tilfredse bygherrer, der kunne gøre status efter aftenens møde.

"Jeg syntes, mødet gik rigtig godt, og jeg fornemmer, at folk er positive overfor projektet. De har et ønske om, at der skal ske noget. Der blev luftet mange synspunkter særligt med parkering og trafik, som vi nu kan arbejde videre med. Med hensyn til parkering vil vi drøfte det videre med kommunen," lyder det fra Alex Jacobsson.

Tina og Thomas Mathiassen kunne også gøre en foreløbig status efter mødet:

"Det gik som forventet. Jeg tror vi naboer på Gammelgårdsvej sætter os sammen og skriver et fælles brev for at blive hørt," fortæller Thomas Mathiassen.

Publiceret 25 May 2018 00:00

SENESTE TV