Som pårørende til en psykisk syg er det vigtigt at passe på sig selv. Hvordan man gør det, giver Bedre Psykiatri gode råd om ved et arrangement i Farum Kulturhus.

Som pårørende til en psykisk syg er det vigtigt at passe på sig selv. Hvordan man gør det, giver Bedre Psykiatri gode råd om ved et arrangement i Farum Kulturhus. Modelfoto: Mostphotos.com

Foredrag: Pårørende til psykisk syge skal passe på sig selv

Bedre Psykiatri inviterer til en gratis informationsaften i Farum Kulturhus med foredrag af Jeanette Moe Kyhl Frank

Infoaften Mere end hver tredje person kommer enten via familie, omgangskreds eller arbejdsplads i berøring med psykisk sygdom. Det kan være en stor psykisk belastning at være pårørende, for man er udsat for både krise, sorg og stress.

Fra medlemsundersøgelser foretaget af Bedre Psykiatri ved man, at mange pårørende bruger meget tid og økonomiske ressourcer på deres pårørenderelation, at det ofte er en stor belastning, som både kan gå voldsomt ud over den øvrige familie og i forhold til arbejdsmarkedstilknytningen.

Derfor er det helt afgørende, at de pårørende får støtte, rådgivning og hjælp, således at de bliver bedre i stand til at være en ressource for den psykisk syge i behandlingsforløbet, og at de som pårørende bliver bedre i stand til at tage vare på sig selv.

Jeanette Moe Kyhl Frank er selv pårørende, arbejder til dagligt som psykoterapeut og er netværksleder for mange af Bedre Psykiatris samtale- og netværksgrupper, og ved informationsaftenen i Farum Kulturhus den 30. maj klokken 19 til 21, vil hun fortælle om vigtigheden i, at man som pårørende passer godt på sig selv . Efterfølgende vil der være tid til spørgsmål og debat.

Arrangementet er gratis, man skal ikke tilmelde sig, og alle er velkomne.

hhs

Publiceret 27 May 2018 05:45