Der er sket meget med byggeriet af den nye institution i Farum Nordby, siden det første spadestik blev taget tilbage i november måned. I sidste uge blev der holdt rejsegilde.

Der er sket meget med byggeriet af den nye institution i Farum Nordby, siden det første spadestik blev taget tilbage i november måned. I sidste uge blev der holdt rejsegilde. Foto: Furesø Kommune

Rejsegilde i Farum Nordby: Ny institution forventes klar til oktober

Solen stod højt på himlen, da der i sidste uge var rejsegilde på det nye børnehus i Farum Nordby

Af
Helene Holm Stolle

Der var både taler og pølser, som det sig hør og bør ved et rejsegilde, da Furesø Kommune sammen med entreprenør Robert Mayer i sidste uge kunne fejre første det af byggeriet af det nye børnehus i Farum Nordby.

"Jeg har glædet mig meget til i dag. Det er en glædelig dag", lød det fra borgmester Ole Bondo Christensen, der glædede sig over, hvor langt byggeriet er kommet på det halve år, der er gået, siden det første spadestik blev taget i november.

"Byggeriet har været under planlægning helt tilbage fra 2014, hvor prognoserne viste, at der var behov for en daginstitution i Farum Nordby. Vi fik afsat de fornødne penge til projektet, og de første planer blev lagt. Det kan synes som lang tid, så derfor er det ekstra dejligt, at man nu kan begynde at se konturen af den færdige bygning. Ikke bare i horisonten, men lige her på byggepladsen, hvor vi står i dag", lød ordene fra Bondo, der også takkede alle involverede i processen og ikke mindst arkitekter, ingeniører og alle håndværkerne.

Et stærkt fællesskab

I hele Furesø Kommune er der en målsætning om stærke fællesskaber - også i institutionerne - og det undstregede Ole Bondo Christensen i sin tale ved rejsegildet.

"Alle børn i Furesø skal være en del af stærke fællesskaber, hvor de gennem hele opvæksten møder dygtige og professionelle medarbejdere og udfordringer, der bidrager til deres karakterdannelse.Vi har en stærk ambition om at vores børn og unge skal trives og udvikle og sig. De skal møde dygtige voksne og de skal understøttes i at blive nysgerrige på livet. Måske klatre lidt højere op i træet – skue lidt længere ud mod fjerne horisonter".

"Her i Farum Nordby er naturen altid nærværende. Det gælder i høj grad også for det nye børnehus. Vi har Lillevangskoven , og i nærområdet er der også masser af højt græs, og vandhuller fyldt med kryb og kravl, som man kan undres over og studere. Ligesom fuglelivet i de mange bevarede træer er intakt. Naturen er også indtænkt i arkitekturen, så den kan nydes indefra gennem de store panoramavinduer i grupperummene. Når børnene altså ikke lige er ude og lege i de nye legemiljøer, som vi er i gang med at etablere", lød ordene, inden han sagde de 'magiske' ord, der er tradition for ved rejsegilder: 'Gid huset består i så mange år, som glasset går i skår'.

Det nye børnehus i Farum Nordby forventes at kunne tages i brug til oktober i år.

Publiceret 29 May 2018 10:09