Der var liv og glade dage ved søndagens picnicfestival ved Furesøbad

Der var liv og glade dage ved søndagens picnicfestival ved Furesøbad Jan F. Stephan

Festivalarrangør: "Jeg er helt høj - det var fantastisk"

Fantastisk sommervejr, god musik og masser af spændende oplevelser for alle sanser var ingredienserne i dette års picnicfestival

Af
Af Helene Holm Stolle

Denne weekend var det fjerde år i træk, at Furesø Picnic Festival fandt sted, og i år fandt den sted under høj sol og temperaturer, der plejer at høre syden til.

"Det har været en fantastisk weekend. Det ene er selvfølgelig det smukke vejr, det andet er den stemning, der var hele søndagen, hvor alt var samlet i og omkring Furesøbad", fortæller Eva Vedel, der er kvinden bag picnicfestivalen.

Søndagens festligheder blev skudt i gang af Furesøgarden på græsset ved stranden, og det var noget, der fik de badeglade gæster op fra håndklæderne. Bagefter var der swingende jazz og croonere til både madpakkerne og solbadningen, og for de, der ikke selv havde pakket skovturskurven, var der masser af mulighed for at stille sulten fra de forskellige boder, hvor både Edamus og skolehaverne blandt andet var.

En drøm er opfyldt

"Jeg er simpelthen så glad", siger Eva Vedel til Furesø Avis dagen derpå og forklarer, at hele idéen med picnicfestivalen er at samle alt det, som Furesø har at byde på en enkelt weekend og dermed vise borgere og udefrakommende, hvad det er, der er så unikt ved kommunen.

"Jeg er så glad, det var en fantastisk weekend", siger Eva Vedel om dette års picnicfestival. Foto: Helene Holm Stolle

"Tanken var helt fra starten, at det her er en weekend, hvor vi markerer alt det, Furesø har at byde på. Vi serverer det for de interesserede, og så er det op til dem efterfølgende at bruge det året rundt", siger Eva Vedel og understreger, at lørdag i år var bygget op for de eventyrlystne, der ville tage ud for at finde oplevelserne, mens søndagen samlede det hele ved Furesøbad.

Canadiere var imponerede

I år havde Eva Vedel lokket den cykelglade borgmester Ole Bondo Christensen med på to af lørdagens cykelture, og ved søndagens officielle åbning af festivalen ved Furesøbad, fortalte han om turene og særligt den ene, hvor nogle turister fra både Schweiz og Canada deltog.

"De var imponerede over vores natur. Den kunne sagtens måle sig med det, de kommer fra", sagde han.

"Det er da fantastisk - tænk en gang, at nogle, der kommer fra to lande, der selv har smuk, smuk natur, også kan overraskes af naturen i Furesø. Det er virkelig et blåstempel", siger Eva Vedel.

Publiceret 04 June 2018 09:30