Sådan her vil det se ud, hvis FCN's ønske om de 28 bannere går igennem. Naboerne til Right to Dream Park er ikke begejstrerede.

Sådan her vil det se ud, hvis FCN's ønske om de 28 bannere går igennem. Naboerne til Right to Dream Park er ikke begejstrerede. Illustration fra furesoe.dk

Nej tak: Naboer til Farum Park er ikke begejstrede for banner-ønske

Furesø Kommune vil vurdere, om der skal gives dispensation fra lokalplanen ved Farum Park, så FC Nordsjælland kan dekorere stadion med 28 store fotos af spillerne. Naboerne er ikke begejstrede

Af
Af Anne Lønstrup

FC Nordsjælland ønsker at hænge 28 store bannere på hver 440 cm x 410 cm, op på siderne af Right to Dream Park - også kaldet Farum Park i folkemunde. Bannerne skal vise billeder af FCN-spillere i aktion, men hvis ønsket skal opfyldes, vil det kræve en dispensation fra lokalplanen. Derfor har Furesø Kommune netop gennemført en nabohøring om forslaget, og cirka 100 boliger, fire grundejerforeninger samt Furesø By og Land har fået mulighed for at give deres mening til kende - og ingen er ligefrem begejstrede for ønsket.

”Farum Park ligger i hjertet af et parcelhuskvarter, og der står i lokalplanen, at der ved skiltning og reklamering skal tages særlige hensyn til områdets karakter. Store bannere med reklamer på parkens yderside vil i den grad præge områdets karakter, og efter vores opfattelse giver Farum Parks beliggenhed i forvejen problemer nok for de omkringboende i forhold til parkering, lys og støj. Derfor protesterer vi mod at give dispensation fra lokalplanen, og jeg formoder, at kommunen har fået et hav af negative høringssvar,” siger medlem af bestyrelsen for Furesø By og Land, Søren Rasmussen og fortsætter:

”At opsætte bannere vil være i direkte strid med lokalplanens intentioner, og derfor tager vi i vores høringssvar på det kraftigste afstand fra, at kommunen tillader den ansøgte dispensation.”

Skaber ravage

Også Mogens Dalboe, som bor på adressen Æblelunden tæt på Farum Park og er formand for en boligforening med 50 boliger, har også skrevet et høringssvar, der tager afstand til FCNs planer.

”Tænk, om FCN ville koncentrere sig om at lave mål i stedet for at genere de omkringboende,” udtaler Mogens Dalboe og uddyber:

”Der er tale om 28 plastagtige bannere, som i alt vil fylde 500 m2. De skal hænge permanent på ydersiden af bygningen og blafre i vinden. Det er hverken kønt eller i orden, og det er klart, at det skaber ravage blandt os, der bor op ad Farum Park,” siger han.

Mogens Dalboe kritiserer, at kommunen i første omgang kun gav naboerne 14 dage til at komme med deres høringssvar.

”Man kan jo ikke lave en dispensation på en lokalplan så pludseligt. Vi skal have tid til at få samlet nogle borgere, som igen skal have tid til at komme frem med deres indsigelser.”

Sponsornavne kan være problematisk

Furesø Kommune udsendte en pressemeddelelse den 18. maj, hvor det blev slået fast, at det skal undersøges, om spillertrøjer med sponsornavne på store bannere kan være i modstrid med lokalplanen:

”Lokalplanen for Farum Park giver ikke mulighed for ophængning af bannere eller reklamer på ydersiden af stadion. Hvis det skal ske, skal der meddeles en dispensation fra lokalplanen. Bannerne skal afbillede fodboldspillere iført spillertrøjer med reklamer på, og det vil indgå i kommunens vurdering, om en dispensation hertil kan betragtes som tilladelse til at reklamere udvendigt på stadion.", står der i pressemeddelelsen.

Sagen vil ifølge kommunens kommunikationsafdeling først blive behandlet på Udvalget for byudvikling og boligs møde 14. august. Der var indløbet 13 høringssvar inden fristen 25. maj.

Publiceret 04 June 2018 13:00

SENESTE TV