Borgmester Ole Bondo Christensen (A) har ikke opgivet kampen mod udligningsreformen.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) er godt tilfreds med, at der er blevet lyttet til kritikken fra Furesø. Arkivfoto

Furesø kompenseres for 25 millioner kroner

Der er blevet lyttet til Furesøs kritik, for nu er regeringen og Kommunernes Landsforening klar til at kompensere de kommuner, der taber i udligningen som følge af opdatering af udlændinges uddannelsesoplysninger

Furesø Byråd har kritiseret udligningsreformen og særligt opdateringen af udlæninges uddannelsesbaggrund, som byrådet mener ikke er lavet på en korrekt baggrund. Kritikken er blevet fremlagt overfor Folketingets medlemmer, Økonomi- og Indenrigsministeriet og Folketingets Social-, indenrigs- og Børneudvalg, og der er blevet lyttet til den. Det fremgår af den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for næste år.

Den nye aftale betyder, at Furesø, der ellers stod til et årligt tab på 25 millioner kroner, nu bliver kompenseret for de mange penge - og det glæder borgmester Ole Bondo Christensen (A).

"Der er blevet lyttet til vores kritik, og kommunerne bliver nu kompenseret for de væsentlige tab i udligning, der var lagt op til. Jeg kan med tilfredshed konstatere, at vi nu ikke står til et yderligere tab i udligning på op mod 25 millioner kroner i 2019 og 2020, og at Furesø Kommunes borgere ikke skal holde for", siger han og understreger, at udligningssystemet bør drøftes videre.

"Der bør frem mod 2021 findes en permanent løsning i forbindelse med en forestående generel drøftelse af udligningssystemet. Jeg er glad for, at de 34 hovedstadskommuner har stået sammen og fortsat står sammen i kampen for en fair udligning", siger han i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

hhs

Publiceret 08 June 2018 06:49