Mads Westfall er ude med et nyt jubilæumsalbum.

Mads Westfall er ude med et nyt jubilæumsalbum. Pressefoto

Mads Westfall sender jubilæumsalbum på gaden

Hareskovens sangskriver, Mads Westfall, fylder 50 år og kan samtidig fejre 30 års jubilæum. Det fejres med et særligt jubilæumsalbum

Den 19. juli fylder Mads Westfall, trubaduren fra Hareskovby, 50 år. Samtidig har han i 2018 optrådt professionelt i 30 år, de seneste 10 år som sangskriver og entertainer på fuld tid. Det hele fejres med et jubilæumsalbum, hvorfra de to første sange 'Sort' og 'En tur til Californien' netop er sendt på gaden.

Alle sangene på det nye album bliver det, Mads kalder 'efterfølgere' – nye sange skrevet på basis af og som kommentarer til allerede kendte numre. Halvdelen af de sange, han har lavet efterfølgere til, er kendte hits fra ind- og udland, den anden halvdel er de bedste af de sange, han selv har udsendt gennem de seneste 10 år.

"Det er et usædvanligt, temmelig nørdet og vist også ret unikt projekt, som startede med, at jeg for 10 år siden sammen med min tidligere show-makker skrev en fortsættelse af historien om Mona og Jesper Ravn fra Søren Kragh-Jacobsens hit 'Kender du det?'. Den sang blev et fast og meget populært element i mit solo-show, så jeg lavede flere efter samme opskrift, blandt andre den nye single 'En tur til Californien', hvor jeg har omplantet Eagles-klassikeren 'Hotel California' fra den californiske ørken til en provinsby i Danmark, og sat min egen musik til", fortæller Mads Westfall og forklarer, at det senere gik op for ham, at han også kunne bruge den arbejdsmetode på sine egen sange - og det er hvad den anden single 'Sort' er.

Den er nemlig en efterfølger til 2010-singlen 'Grå', skrevet på samme melodi men fuldstændig omarrangeret.

"Jeg er utroligt glad for de nye sange, og projektet har samtidig fungeret som et frikvarter fra min travle musikalske hverdag. Jeg spiller mindst 60 koncerter landet rundt med min visetrio Halfdanskerne i år, og dertil kommer mindst lige så mange andre optrædener med morsom og musikalsk underholdning, blandt andet for firmaer og private. Jeg elsker samspillet med publikum, når jeg står på scenen, men det har også været fantastisk at grave mig ned i studie-arbejdet sammen med min faste samarbejdspartner Tom Lindby Kræmer og skabe færdige numre helt efter mit eget hoved og mine egne ører", lyder det fra Mads Westfall.

Der kommer snart endnu flere sange på gaden fra det nye album, som udkommer først på efteråret, og som Mads Westfall præsenterer med sit nye band Originalerne ved Furesø-Festival den 1. september. Numrene kan allerede nu finde på de forskellige online musiktjeneste

Du kan følge projektet og se mere om Mads på www.madsw.dk og www.facebook.com/madskulin

Publiceret 11 June 2018 09:22

SENESTE TV