Ole Holleufer (I) er udpeget til formand for støjudvalget.

Ole Holleufer (I) er udpeget til formand for støjudvalget. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Støjudvalget er klar til at trække i arbejdstøjet

Udvalget skal komme med forslag til, hvordan trafikstøjen dæmpes i Furesø

Af
Kristina Pihl

Støj Alle 12 medlemmer af Furesøs støjudvalg er nu valgt og klar til at begynde arbejdet.

Udvalget består af byrådsmedlemmer, repræsentanter fra grundejerforeningerne langs Hillerødmotorvejen og andre støjplagede grundejerforeninger, fagfolk og borgere. De skal sammen kortlægge trafikstøjen i kommunen og komme med anbefalinger til, hvordan støjen fra Hillerødmotorvejen og områder med meget gennemkørende trafik kan dæmpes.

Ole Holleufer (I) er udpeget som formand for udvalget. Han ser frem til at starte arbejdet:

"Jeg forventer, at vi får en ret klar kortlægning af, hvor vi er støjplaget i Furesø, og hvad det er for en type støj, vi er generet af. Vi vil se på, hvad der er fornuftigt at gøre for at reducere støjen til glæde for så mange borgere så muligt," fortæller han.

Udvalget vil, ifølge Ole Holleufer, undersøge forskellige alternative løsninger til at dæmpe støjen. Han håber, at borgerne vil støtte op om udvalget:

"Jeg glæder mig til at komme i gang. Vi vil være et udvalg, hvor alle bliver hørt, og hvor alle de tanker, som borgerne har, kommer til at indgå i anbefalingerne," lyder det fra Ole Holleufer.

Stor interesse for udvalget

Planerne om et støjudvalg har ligget klar siden konstitueringen af byrådet i november, hvor udvalgsplanerne blev skrevet ind i konstitueringsaftalen. I udvalget vil der være fem borgere: Henrik Lynghus, Rikke Hartmann Petersen, Stein Loksted, Mads Emil Kragh og Gitte Olesen.

"Der har været en stor interesse for at deltage i udvalget, så vi har måtte sige 'nej' til nogle af dem, der har stillet sig til rådighed, men vi håber, at vi kan holde en god dialog i forbindelse med nogle af møderne, som vi vil gøre til åbne møder," fortæller Ole Holleufer.

Støjudvalget skal aflevere en rapport med deres anbefalinger inden årets udgang. Rapporten skal danne grundlag for forvaltningens udkast til en støjhandleplan i 2019.

Publiceret 13 June 2018 06:14