Afbrændringsforbudet er blevet forlænget, og i Furesøbad forbereder man sig på en sankthans uden bål og taler. Men der kommer musik.

Afbrændringsforbudet er blevet forlænget, og i Furesøbad forbereder man sig på en sankthans uden bål og taler. Men der kommer musik. Arkivfoto

Afbrændingsforbud forlænget: Der bliver ingen sankthansbål - heller ikke på Furesøen

Der er udsigt til, at tørkeindekset stiger de kommende dage, så Frederiksborg Brand & Redning har valgt at forlænge afbrændingsforbudet. Det betyder, at der nærmest skal en syndflod til, hvis sankthansbålene skal kunne tændes på lørdag.Ved Furesøbad har man valgt allerede nu at melde ud, at der ikke bliver noget bål

Af
Helene Holm Stolle

Der bliver tilsyneladende ingen sankthansbål i år. Heller ikke selvom det har regnet lidt de seneste dage. Det er nemlig langt fra nok til, at afbrændingsforbudet fra Frederiksborg Brand & Redning ophæves. Tværtimod. I går mandag den 18. juni blev forbudet nemlig forlænget.

"Weekendens regn har kun kortvarigt ændret på risikoen for brand pga. tørke, og der er udsigt til, at tørkeindekset stiger igen de næste dage. Afbrændingsforbuddet gælder derfor uændret indtil videre", lyder meldingen.

Forbudet gælder også de steder, hvor sankthansbålene placeres ude på søen - og dermed bliver der heller ingen bål ved Furesøbad. Festlighederne på land bliver dog gennemført, fortæller Michael Bay Olsen fra Furesøbad.

"Når der ikke er bål, bliver der heller ikke nogen båltale, men resten af arrangementet gennemfører vi", fortæller han til Furesø Avis og fortæller også, at det igen i år er 'Mig og Bonden', der sørger for den musiaklske stemning på pladsen med sine fortolkninger af de gamle Shu-bi-du-a hits, ligesom den populære ballonklovn også vil være på plads.

"Jeg håber da, at der kommer nogen herned, men det er svært at sige, når der ikke er bål. Jeg har aldrig prøvet at holde sankthans uden bål før", lyder det fra Michael Bay Olsen.

Ballonklovnen Fætter Fjong er på pladsen fra klokken 19 til 21.30, mens den musikalske underholdning går i gang klokken 20.

Publiceret 19 June 2018 08:00