I børnebyerne får børn en ny familie og en SOS-mor. Uden for børnebyerne samarbejder man med sårbare familier. Foto: Lars Just

I børnebyerne får børn en ny familie og en SOS-mor. Uden for børnebyerne samarbejder man med sårbare familier. Foto: Lars Just

Furesø støtter SOS Børnebyerne: Spyttede mere end 40.000 kroner i indsamlingsbøsserne

Dedikerede borgere fra Furesø Kommune fik 43.146 kroner i bøtterne, da SOS Børnebyerne 6. maj holdt deres årlige landsindsamling. På landsplan samlede 4.355 indsamlere 4 millioner kroner ind til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn.

At indsamlingsresultatet først er gjort op en måned efter landsindsamlingen, skyldes, at SOS Børnebyerne for at spare penge samler ind anderledes end de fleste andre hjælpeorganisationer.

"SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så selv aflevere donationen i en bank. Det er billigere , og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de forældreløse og udsatte børn, indsamlerne er med til at hjælpe," siger direktør Mads Klæstrup Kristensen i en pressemeddelelse fra SOS Børnebyerne.

SOS Børnebyerne driver både børnebyer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp.

jesl

Publiceret 19 June 2018 04:00