"Vi ser det som en hån mod borgerinddragelsen, og vi kan på den baggrund kun advare andre mod at bruge deres sparsomme fritid på de udvalg, som byrådet nedsætter fremover. Det er spild af tid", lyder det fra to forældrerepræsentanter, Kasper Krüger og Øjvind Vilsholm, der alle har siddet med i udviklingsudvalget for fremtidens institutioner. Modelfoto: Mostphotos.com

Byrådsmedlem og forældre: "Flytning af Kildehuset er en hån mod borgerinddragelse"

Hvorfor nedsætte et udvalg, når der ikke lyttes til anbefalingerne fra udvalget, spørger Øjvind Vilsholm (Ø) sammen med en række andre fra det særlige udviklingsudvalg, der har brugt lang tid på arbejdet med fremtidens institutioner i Furesø

Af
Helene Holm Stolle

I sensommeren sidste år nedsatte byrådet et udviklingsudvalg, der skulle komme med anbefalinger til fremtidens daginstitutioner i Furesø - herunder også Kildehuset. Det særlige udvalg bestod af repræsentanter for ledere og medarbejdere, byrådsmedlemmerne Lene Munch Petersen (A), der blev formand for udvalget, Kasper Krüger (V) og Øjvind Vilsholm (Ø) samt en række forældrerepræsentanter - og de har brugt mange timer på arbejdet.

Men forældrerepræsentanterne føler nu, at deres frivillige arbejde har været spildt - og den opfattelse deler både Kasper Krüger og Øjvind Vilsholm. Det sker efter, at flertallet i Udvalget for Dagtilbud og Familier anbefaler en flytning af netop Kildehuset fra den nuværende placering i en gammel villa på Farum Hovedgade til en af institutionerne ved Solvangskolen.

"Det er stik imod anbefalingerne fra udviklingsudvalget", siger Øjvind Vilsholm på vegne af forældrerepræsentanterne Bitten Riis Thomsen og Pia Olander samt det daværende byrådsmedlem Kasper Krüger.

Vi ser det som en hån mod borgerinddragelsen, og vi kan på den baggrund kun advare andre mod at bruge deres sparsomme fritid på de udvalg, som byrådet nedsætter fremover. Det er spild af tid

"En meget vigtig pointe, vi i udviklingsudvalget nåede frem til, var, at det, der karakteriserer en god daginstitution, faktisk ikke så meget er, hvordan institutionen er bygget. Det centrale er, hvad der foregår i bygningen - altså det pædagogiske arbejde - og de omgivelser, som institutionen spiller sammen med. Flertallet i udvalget for Dagtilbud og Familier tager nu det stik modsatte udgangspunkt, når de skal begrunde flytningen af Kildehuset. Ifølge udvalgsflertallet er Kildehusets nuværende bygning ikke god nok, selv om institutionen faktisk er blandt de allermest populære i Furesø. En popularitet, som netop det pædagogiske arbejde og beliggenheden - bl.a nærheden til skulpturparken og Farum Sø - er årsager til", lyder det fra Øjvind Vilsholm.

Øjvind Vilsholm (Ø) har i øjeblikket orlov fra byrådet, mens han sidder i Folketinget, men det afholder ham ikke fra at følge det politiske arbejde i Furesø.

Øjvind Vilsholm (Ø) har i øjeblikket orlov fra byrådet, mens han sidder i Folketinget, men det afholder ham ikke fra at følge det politiske arbejde i Furesø. Arkivfoto: Kenneth Løvholt

Følelsen af ligegladhed

Forældrerepræsentanterne, Krüger og Vilsholm sidder nu tilbage med en fornemmelse af, at flertallet af politikerne i Udvalget for Dagtilbud og Famililer er fuldstændig ligeglade med de anbefalinger, som udviklingsudvalget er kommet med - og ikke bare omkring Kildehuset.

"Anbefalingerne interesserer dem tilsyneladende ikke. En af anbefalingerne er, at der fortsat skal være både store og små instititioner. Men med flytningen af Kildehuset bliver institutionen udvidet, og dermed får kommende forældre lidt mindre at vælge imellem", lyder kritikken, der fortsætter:

"Helt skævt går det med vores anbefaling af, at institutionerne skal ligge så spredt som muligt rundt i kommunen. Med flytningen af Kildehuset koncentreres nu endnu flere institutioner i området omkring Ryttergårdsvej og Farum Park. Hvorfor i alverden nedsætter byrådet et udvalg, og beder udvalget komme med nogen anbefalinger, når flertallet efterfølgende ikke lytter til de anbefalinger, vi er kommet med", spørger Villsholm og lægger ikke skjul på, at han sammen med Kasper Krüger og de to forældrerepræsentanter håber, at Udvalget for Dagtilbud og Familier besinder sig.

"Vi håber, at socialdemokraterne kommer til fornuft, så byrådet beslutter noget anden end flertallet i Udvalget for Dagtilbud og familier. Hvis ikke det sker, må vi konstatere, at vores arbejde i udvalget negligeres totalt. Vi ser det som en hån mod borgerinddragelsen, og vi kan på den baggrund kun advare andre mod at bruge deres sparsomme fritid på de udvalg, som byrådet nedsætter fremover. Det er spild af tid".

Publiceret 21 June 2018 08:23