Karina Larsen er en af de forældre, der er med i initiativgruppen bag Farum Lilleskole.

Karina Larsen er en af de forældre, der er med i initiativgruppen bag Farum Lilleskole. Foto: Helene Holm Stolle

Forældre: "Furesø har brug for en lilleskole"

Der mangler et alternativ til folkeskolen. Det mener en lille gruppe af engagerede forældre, der nu selv har taget initiativ til at gøre drømmen til virkelighed - og navnet er på plads; Farum Lilleskole

Af
Helene Holm Stolle

Det handler om børn. Særligt de børn, der måske ikke trives aller bedst i den almindelige folkeskole med mange elever i hver klasse, og hvor alt måles, vejes og vurderes.

Vi synes faktisk, at det hele menneske bliver glemt. At der er for meget fokus på test og resultater og alt for lidt på det at vokse op og kunne indgå i et fællesskab

"Vi synes faktisk, at det hele menneske bliver glemt. At der er for meget fokus på test og resultater og alt for lidt på det at vokse op og kunne indgå i et fællesskab", siger Karina Larsen , der er en af forældrene i den initiativgruppe, der ønsker at etablere en lilleskole i Farum.

Karina Larsen er selv lærer, og hun understreger, at selvom der i lilleskolen skal mere fokus på helheden og dermed også den enkelte elevs behov, så skal der selvfølgelig stadig være fokus på læringen og de faglige resultater. Og det vil der også blive, slår hun fast.

" Når der er mere tid og nærhed, opstår der en ro til fordybelse, og det er her børnene vil kunne lære allermest", siger hun.

Tryghed, fællesskab og faglighed

Visionen om Farum Lilleskole, som skolen skal hedde, er 'at skabe et trygt og fagligt udfordrende læringsmiljø baseret på den enkeltes gode trivsel i et berigende fællesskab. Et fællesskab med anerkendelse af hinandens forskelligheder og styrker. En lav klassekvotient i hver klasse gør det muligt at have tid og overskud til at se den enkelte', beskrives det på hjemmesiden farumlilleskole.dk.

"For os handler det ikke om at skælde folkeskolen ud. Den kan også noget, men der sidder nogle børn derude, hvis behov slet ikke dækkes af den simpel grund, at der ikke er tid - og det vil vi gerne være et alternativ til", siger Karina Larsen og understreger, at med et alternativ som en lilleskole, vil man også kunne undgå flere diagnosebørn.

"Min opfattelse er, at alt for mange børn i dag får en diagnose uden reelt at have det. Men det sker fordi, de ikke passer ind i folkeskolens rammer - enten fordi, de er for stille, for sensitive eller det modsatte. Men ved at have færre elever i en klasse, vil der være tid til at tage hånd om hver enkelt elev, og det vil gøre en forskel", siger hun og lægger ikke skjul på, at hun forlod sit job som folkeskolelærer til fordel for at blive undervisningskonsulent, da hun på et tidspunkt ikke følte, at hun under den nye skolereform havde tid til alle sine elever.

En god mavefornemmelse

Initiativgruppen bag Farum Lilleskole har allerede tidligere denne sommer holdt et informationsmøde, og nu er de klar til endnu et.

"Der var et rigtig fint fremmøde ved det sidste informationsmøde, og vi har en god tilslutning på vores facebookside, så vi har en ret god mavefornemmelse i forhold til, om borgerne i Furesø føler, at der kunne være et behov for en lilleskole", fortæller Karina Larsen.

Derfor holder gruppen endnu et informationsmøde, hvor der udover at blive fortalt om visionen for skolen også vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

"Denne gang holder vi mødet i lidt uformelle men hyggelige, hjemlige rammer. Vi har nemlig rykket det ned til Sus i Dus på Farum Hovedgade", fortæller Karina Larsen.

Informationsmødet holdes den 3. juli klokken 19 til 21 hos Sus i Dus på Farum Hovedgade.

Publiceret 23 June 2018 06:27

SENESTE TV