Frederiksborg Brand & Redning blev tilkaldt, efter et rådyr var faldet i Jørgen og Birthe Brixs pool.

Frederiksborg Brand & Redning blev tilkaldt, efter et rådyr var faldet i Jørgen og Birthe Brixs pool. Foto: byrd/Bjørn Nielsen

Rådyr reddet op af swimmingpool

Redningsmandskabet måtte tilkaldes, da et rådyr faldt i en privat pool

Af
Kristina Pihl

Det var noget af et særsyn, der mødte Jørgen Brix, da han torsdag aften gik ud i sin have på Hejrebakken i Værløse for at få lidt frisk luft. Her opdagede han, til sin store overraskelse, at der var faldet et rådyr ned i han og konen, Birthe Brixs, swimmingpool. Da både Jørgen og Birthe Brix er 85 år, stod det klart, at de ikke selv kunne få rådyret op af poolen, og derfor ringede de efter hjælp.

"Jeg ringede 112 og manden i røret sagde: "Det har jeg aldrig været ude for før", og så kom brandvæsnet med fuld udrykning," fortæller Jørgen Brix.

Ole Hermansen, der var indsatsleder i Frederiksborg Brand & Redning station Farum torsdag aften, fortæller, at et brandmandskab bestående af fem mand blev sendt ud til Jørgen og Birthe Brixs adresse. To af brandfolkene var iført svømmedragter, og det lykkedes den at få rådyret op.

"Et rådyr i en swimmingpool, det har jeg aldrig oplevet før, og nu har jeg trods alt været i beredskabet i noget der ligner 25 år," siger Ole Hermansen.

Hul i hegnet

For ægteparret Jørgen og Birthe Brix, der har boet i huset på Hejrebakken i mere end 50 år, er det ikke et særsyn med rådyr i haven. De bor op og ned af skoven, og derfor oplever de tit, at rådyr kommer ind for at spise lidt af deres roser. Det er dog første gang, at de oplever et rådyr i deres pool.

Selvom der var hegn rundt om poolen, er det ifølge Jørgen Brix lykkedes rådyret at trampe et hul i hegnet og komme ind til pool-området. Jørgen Brix fortæller, at hullet nu er lappet, så den noget specielle situation ikke burde opstå igen.

Rådyret slap heldigt fra turen i poolen. Ifølge Ole Hermansen løb den hurtigt ind i skoven igen.

Det lykkedes hurtigt at få reddet rådyret op, der slap heldigt fra ulykken.

Det lykkedes hurtigt at få reddet rådyret op, der slap heldigt fra ulykken. Foto: byrd/Bjørn Nielsen

Publiceret 03 July 2018 13:29

SENESTE TV