Farum Kano- og Kajakklubs kommende bådehus bliver på 162 m2.

Farum Kano- og Kajakklubs kommende bådehus bliver på 162 m2. Arkivfoto

Efter otte år: Farum Kano- og Kajakklub får deres bådehus

En ny lokalplan er godkendt, og dermed kan byggeriet af bådehuset gå i gang

Af
Kristina Pihl

Byggeri Efter otte års tovtrækkeri får Farum Kano- og Kajakklub nu deres bådehus. Det står klart, efter byrådet stemte for en ny lokalplan for området. Den nye lokalplan gør det muligt for klubben at bygge et 162 m2 stort bådehus på Skallepanden, som er et offentligt areal ved Furesøen, ejet af Furesø Kommune.

Det nye bådehus skal bruges til at opbevare kajakker og kanoer. Arne Kølbæk-Pedersen, bestyrelsesmedlem i Farum Kano- og Kajakklub, fortalte til Furesø Avis tilbage i februar, at klubben hvert år får stjålet kanoer og kajakker – nogle af dem til en værdi af 30.000 kroner – i nattens mulm og mørke.

”Vores både ligger i det fri i jernstativer. Selvfølgelig er de låst fast med kædelåse. Det hjælper bare ikke, når tyvene bruger den store 'universalnøgle' også kaldet en bidetang. Så er det let at liste en bil derned i ly af natten, klippe bådene fri, laste dem på en bil og køre til Sverige for at sælge dem," fortalte han dengang.

Det nye bådehus er designet af DGI's arkitekttegnestue. Bådehuset skal bygges i træ, der er let og transparent og passer ind i omgivelserne.

Publiceret 06 July 2018 06:08