"Jeg er ved at være meget utålmodig, for vi havde gerne set, at der var blevet bygget nyt for længe siden," lyder det fra Dorte Junker. Arkivfoto

Tomme lokaler på hovedgaden skaber uro

Flere borgere efterlyser handling, så der kommer skub i byggeplanerne omkring den tidligere Sparkøbmand på Farum Hovedgade 46-48

Af
Anne Lønstrup

Hvor længe skal der går, før den tomme ejendom i Hovedgade i Farum, hvor der tidligere var Spar Købmand, bliver revet ned og giver plads for noget nyt?

Det spørgsmål stiller flere naboer, som bor tæt op af den nedlagte Sparkøbmand i Farum Hovedgade:

”Jeg glæder mig til, at der sker noget på hovedgaden. Det er forfærdeligt, at sådan en bygning står og forfalder. Jeg har boet her i 30 år, og har det problem, at voksne mænd står og sniffer deres baner ved min postkasse. Flere gange er folk gået ned i bunden af min indkørsel for at drikke og tisse, og der bliver min personlige tærskel overtrådt. Enkelte gange har jeg åbnet vinduet og sagt, at de skulle forsvinde,” siger Dorte Junker, der bor og driver forretning over for den tidligere Sparkøbmand på Farum Hovedgade.

Hun mener, at der foregår handel med hash eller andre stoffer i området – bl.a. på parkeringspladsen ved den lukkede købmand, hvor der er mørkt og stille.

Da der blev holdt borgermøde i maj, forlød det ifølge Dorte Junker fra bygherrer og kommune, at der ville gå et års tid før lokalplanen var ændret, så det bliver tilladt for de to bygherrer at bygge en ny REMA, en tre etagers beboelsesejendom med butikker i stueplan og et fælles torv.

”Jeg er ved at være meget utålmodig, for vi havde gerne set, at der var blevet bygget nyt for længe siden. I det mindste er det heldigt, at Korf Ejendomme har købt stedet. Vi havde måske set i øjnene, at det ikke ville blive købt, ” siger hun.

Det er da dødsygt

Som direkte nabo til den påtænkte REMA-butik, som skal ligge som nabo til Korf Ejendommes byggeri på den gamle Sparkøbmands grund, er Thomas Mathiasson også opmærksom på, at der foregår aktiviteter i kvarteret, som ikke er fine i kanten.

”Umiddelbart gætter jeg på, at der er nogle unge mennesker, som kommer og ryger joint på stedet. Jeg har set nogen, der har siddet og røget hash i en bil. Om der sker handel med stoffer, ved jeg ikke, men man kunne godt tro, at hvis nogen vil have fred til at gøre sådan noget, er det her det ideelle sted. Jeg er ikke bekymret på den måde, men selvfølgelig er det dødsygt, at ejendommen i nummer 46 står og forfalder,” siger han og fortsætter:

”Vi er i kontakt med de nærmeste naboer, for vi vil samle dem og skrive en liste over, hvad vi er bekymret for i forbindelse med byggeriet. Listen skal indeholde vores forslag, og den vil vi præsentere for kommunen efter sommerferien. Vi kunne godt tænke os mere borgerinddragelse, og jeg kan ikke forstå, at vi ikke er blevet kontaktet endnu.”

Advarer sine teenagere

En tredje borger med bolig tæt på den forladte Sparkøbmand er nervøs for salg af hash og efterladte sprøjter på grunden bag Sparkøbmanden, fordi vedkommende selv har teenagebørn.

”Jeg har bedt mine børn om at holde sig væk derfra. Vi naboer håber på, at der kommer cafeer og et godt og spændende handelsliv i hovedgaden. Men det er som om, planerne står i stampe, mens vi venter på en afklaring fra kommunen,” siger personen, der ønsker at være anonym.

”Man ved jo, at alt hvad der ligger hen, risikerer at tiltrække de forkerte. Her skal være attraktivt og trygt for folk at komme. Derfor er det vigtigt at få speedet processen op - om ikke andet så med nogle midlertidige aktiviteter,” slutter den anonyme borger.

Publiceret 09 July 2018 13:00

SENESTE TV