I to år har Margit Vestergaard arbejdet frivilligt på et herberg for hjemløse kvinder på Vesterbro.

I to år har Margit Vestergaard arbejdet frivilligt på et herberg for hjemløse kvinder på Vesterbro. Foto: Helene Holm Stolle

Margit gør en forskel for hjemløse kvinder

En gang om ugen arbejder Margit Vestergaard fra Værløse frivilligt på et herberg for hjemløse kvinder på Vesterbro. Her giver hun dem et pusterum både fysisk og psykisk

Af
Helene Holm Stolle

På en stille villavej i Værløse nyder Margit Vestergaard sin store have og den omkringliggende smukke natur, men en gang om ugen skifter hun det stille forstadsliv ud med en arbejdsdag på stenbroen i København. Hun er nemlig tilknyttet Café Klare, der er en natcafé for hjemløse kvinde på Vesterbro. Her kan hun som uddannet massør være med til at hjælpe de udsatte kvinder.

"Man tænker måske ikke over det, men massage kan hjælpe på mange ting. Især det at forbinde krop og hoved", fortæller Margit Vestergaard, da Furesø Avis lægger vejen forbi hende.

"Fælles for de kvinder, der kommer for at få massage eller måske bare en snak med mig hos Café Klare, er, at de alle på en eller anden måde har været udsat for omsorgssvigt og derfor er endt på gaden. Men når man gennem flere år - måske endda hele sit liv - har lukket af for sine følelser, så gemmer kroppen dem, og den lukker også af, og det er her massagen kan gøre godt og være med til at åbne kroppen", fortæller Margit Vestergaard, der har mærket massagens effekt på sin egen krop.

At kunne hjælpe de hjemløse kvinder, der alle er uroligt sårbare, er så livsbekræftende for mig, og jeg få utrolig meget tilbage

Margit Vestergaard er født i Skjern i Jylland, hvor hun voksede op i et Indre Missionsk miljø.

"Alt det med den dømmende gud var helt forkert for mig. Jeg følte mig uønsket, og både omsorgssvigt og overgreb var en del af min barndom", fortæller hun og understreger, at hendes barndom er medvirkende til, at hun kan rumme de hjemløse kvinder og deres historier og give dem et pusterum både fysisk og psykisk.

Livsbekræftende

En stor del af sit liv har det spirituelle interesseret og haft stor betydning for Margit Vestergaard, og derfor er det heller ikke almindelig massage, som hun har uddannet sig i derimod healingsmassage - ved siden af sin uddannelse som certificeret udøver af Solu Body Fusion, Bevidsthedsberøring og kropshvisker.

"At kunne hjælpe de hjemløse kvinder, der alle er uroligt sårbare, er så livsbekræftende for mig, og jeg få utrolig meget tilbage", fortæller Margit Vestergaard og tilføjer, at hun aldrig har fortrudt, at hun søgte om at blive frivillig på natcaféen.

"Aldrig. Jeg elsker mine dage derinde", siger hun og fortæller, at det frivillige arbejde også giver hende en form for kolleger. Noget hun ellers ikke længere har, da hun udover det frivillige arbejde på stenbroen nu arbejder hjemmefra i sin egen klinik.

Men tidligere havde hun en stor stilling i en bank, hvor hun faktisk var i 30 år. Men pludselig blev det for meget, og det var tid til at prøve noget nyt. Massagen.

"Jeg er meget glad for skiftet. Nu gør jeg virkelig en forskel for andre".

Publiceret 11 July 2018 05:00

SENESTE TV