"Man kan lære helt vildt meget af andre mennesker, og man kan ikke udvikle sin forretning, hvis ikke man bruger andre som sparringspartnere, der kan se på ens udfordringer med andre øjne", siger Martin Thorborg, der er adm. direktør i Dinero.

Virksomhederne vælter frem i Furesø: 'Del jeres op- og nedture' lyder rådet fra kendt erhvervsmand

Iværksætterkulturen og erhvervslivet blomstrer i Furesø. I hvert fald hvis man ser på antallet af nye CVR-registreringer i første halvdel af året

Af
Helene Holm Stolle

336. Det er antallet af nye virksomheder, der er i løbet af de første seks måneder af 2018, er blevet grundlagt i Furesø Kommune. Det svarer til, at der per 1.000 borgere i Furesø er blevet etableret 10,7 nye virksomheder. Det viser nye tal, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket i CVR-registret.

Tallene viser, at man som iværksætter aldrig er helt alene, selvom man godt kan føle det

Det store antal af nye virksomheder placerer Furesø Kommune i top 10 over de kommuner i landet med flest nye virksomheder. Listen toppes af Lyngby-Taarbæk, hvor der er kommet 757 nye virksomheder til svarende til 17, 4 nye virksomheder per 1.000 borgere i kommunen. Herefter følger Albertslund, København, Ishøj, Gentofte og Vallensbæk kommuner foran Furesø Kommune, der altså placerer sig som nummer syv på listen foran Høje-Taastrup, Frederiksberg og Brøndby kommuner. Nederst i artiklen kan du se hele listen.

"Tallene viser, at man som iværksætter aldrig er helt alene, selvom man godt kan føle det, særligt når tingene ikke kører som smurt", siger Martin Thorborg, der er administrerende direktør i i Dinero, i en pressemeddelelse.

Martin Thorborg har selv startet en lang række virksomheder, og han opfordrer nye iværksættere til at skabe netværk.

"Der er altid en i nærheden, som er i samme situation. I stedet for at gemme sig med sine udfordringer, skal man bruge disse mennesker, som er i nærheden til at få et solidt netværk af ligesindede, som man kan dele opture, nedture og udfordringer med", lyder hans råd og understreger, at 'iværksætterne er med til at sikre, at udviklingen i Danmark ikke bare kører i hak , men at der hele tiden sker noget nyt'.

Hvordan de mange nye virksomheder i Furesø Kommune er skruet sammen, fortæller udtrækket fra CVR-registret ikke noget om - men tallet dækker over virksomhedstyperne aktieselskab (A/S), anpartsselskab (ApS), enkeltmandsvirksomhed, interessentskab (I/S), iværksætterselskab (IVS), personligt ejet mindre virksomhed (PMV) og kommanditselskab, oplyser Dinero i pressemeddelelsen.

Top 10 – Kommuner med flest nye virksomheder i første halvår af 2018

Nr:

Kommune:

Nye virksomheder:

Nye virksomheder pr. 1.000 borgere på 18+ år:

1

Lyngby-Taarbæk

757

17,4

2

Albertslund

314

14,5

3

København

6.392

12,6

4

Ishøj

222

12,5

5

Gentofte

707

12,1

6

Vallensbæk

138

11,0

7

Furesø

336

10,7

8

Høje-Taastrup

419

10,6

9

Frederiksberg

904

10,5

10

Brøndby

292

10,4

Publiceret 11 July 2018 10:50

SENESTE TV