Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger.

Drabsforsøget fandt sted natten til søndag. Foto: byrd/Steven Knap

21-årig har tilstået - havde til hensigt at slå ung kvinde ihjel: Nu skal han mentalundersøges

Den 21-årige mand, der natten til søndag overfaldt en 18-årig ung kvinde på Højeloft Vænge i Værløse har tilstået - han havde til hensigt at slå hende ihjel

Af
Helene Holm Stolle

Den 21-årige mand, der i søndags blev varetægtsfængslet i fire uger for overfaldet på en 18-årig ung kvinde på Højeloft Vænge i Værløse, har ved grundlovsforhøret tilstået, at han havde til hensigt at slå kvinden ihjel. Det skriver eb.dk.

Selve forklaringen om drabsforsøget kendes endnu ikke, da den 21-årige blev afhørt bag lukkede døre.

Det lader dog til, at den 18-årige kvinde var et tilfældigt offer, da hun og gerningsmanden ikke kender hinanden.

Ifølge eb.dk, der har haft adgang til retsbogen fra grundlovsforhøret, er den 21-årige mand nu varetægtsfængslet frem til den 2. august, og "fængslingen skal ske på en lukket psykiatrisk hospitalsafdeling, når der bliver plads til ham. Den 21-årige, der også bor i Værløse-området, indvilgede også i at blive mentalundersøgt".

Tidligere hændelser undersøges

Tidligere på året vakte to hændelser frygt i Værløse. Her var en mand sprunget frem fra en busk og havde råbt efter to små piger, at han havde en kniv, og at de skulle komme hen til ham. Få dage efter blev en tredje pige udsat for en lignende oplevelse, da hun var ude at ride. Her kom en mand - angiveligt den samme - pludselig frem og begyndte at råbe af hende.

Ved begge hændelser blev manden beskrevet som 20-30 år, kraftig af bygning med et langt brunt skæg.

Ifølge eb.dk undersøger Nordsjællands Politi nu, om den 21-årige mand kan sætte i forbindelse med de to hændelser.

"Vi kigger naturligvis igen på de to sager, men signalementerne fra dengang passer ikke umiddelbart på den nu anholdte, siger efterforskningsleder Lau Thygesen", skriver eb.dk.

Publiceret 12 July 2018 09:50

SENESTE TV