Der starter nye børne- og ungdomskor i farumkirkerne til august. Det er Eja Scharling, der er korleder.

Der starter nye børne- og ungdomskor i farumkirkerne til august. Det er Eja Scharling, der er korleder. Privatfoto

Plads til flere børn i farumkirkernes kor

Der er plads til flere børn, der er vilde med at synge, i et af farumkirkernes kor

For snart et år siden startede Farum Sogn et børnekor under ledelse af Eja Scharling. Nu bliver koret udvidet til et juniorkor, der henvender sig til piger helt op til 8. klasse. Dette kor øver stadig i Stavnsholtkirken hver onsdag eftermiddag. Samtidig oprettes et helt nyt ”spirekor” for alle børn i 0. – 2. klasse. Dette kor vil øve i den hyggelige frededede længe lige ved den gamle præstegård ved Farum Kirke onsdage kl. 14 – 14.45.

Begge kor ledes af Eja Scharling, som med sine mange års erfaring med børnekor skaber et trygt og musikalsk rum med plads til udfoldelse og fordybelse

”Jeg glæder mig enormt meget til at synge med store og små børn, der elsker at synge og til at lave god musik i byens to flotte kirker", fortæller Eja Scharling og fortsætter:

"I korte har vi først og fremmest nogle gode timer sammen, hvor vi dyrker stemmen og bliver klogere på musikken og noderne, mens vi griner og har det sjovt. Vi vil synge alle slags sange og bruge vores krop og stemme i kirkerummet eller optræde i forskellige sammenhænge andre steder. I juniorkoret vil vi også øve kunsten at synge flerstemmigt og hvis nogle har lyst, kan de også prøve at synge solo".

Forskellige optrædener

Korets første optræden er en fredag eftermiddag i kirken. Derefter gælder det Lucia både i kirken og på Bytorvet midt i december.

"Til foråret vil vi stile mod en påskemusical sammen med spirekoret. I maj 2019 skal vi udenlands, helt til Nordtyskland på en weekendtur. Der er også mulighed for at komme med til et stort landsstævne, hvor der kommer kor fra hele landet", fortæller Eja Scharling.

Alle er velkomne til at besøge juniorkoret til den første korprøve efter sommerferien onsdag 15. august kl. 16.30 i Stavnsholtkirken. Her vil der som noget nyt være en foresyngning, hvor man synger en enkelt børnesang alene. Det handler om at afgøre musikalitet og stemmetype.

Er du mellem 6 og 9 år og har du lyst til nogle sjove og glade timer med sang, leg og dans, så er du velkommen en onsdag kl. 14.00-14.45 i den fredede længe ved Farum Kirke. Dette kor begynder også onsdag 15. august.

Vil du vide mere, kan Eja kontaktes på eja.scharling@gmail.com eller mobil 50433935. Man kan også tilmelde sig korene på Farum sogns hjemmeside, farumsogn.dk.

Publiceret 15 July 2018 00:00