Der sker rent faktisk noget med byggeplanerne for området ved den tidligere Spar-købmand og Frodes Plads, siger Egil Hulgaard (C) og Lene Bang (A). Arkivfoto

Politikere: "Der er godt gang i byggeplanerne på Farum Hovedgade"

Mens en række naboer til den tidligere Spar-købmand på Farum Hovedgade undrer sig over den lange tid, det tager at få godkendt byggeplanerne for området, understreger formand og næstformand i udvalget for byudvikling og bolig, at der er godt gang i projektet

Af
Helene Holm Stolle

"Jeg er ved at være meget utålmodig, for vi havde gerne set, at der var blevet bygget nyt for længe siden". Sådan sagde Dorte Junker, der bor og driver forretning lige over for den tidligere Spar-købmand på Farum Hovedgade til Furesø Avis den 9. juli.

Planen er, at området, som Korf Ejendomme har købt, skal omdannes til et attraktivt torv med både butikker og boliger - et torv, der kan være med til at skabe liv på Farum Hovedgade, hvilket længe har været et stort ønske. Men byggeplanerne kræver en ny lokalplan, og sådan noget tager tid. Imens står den tidligere købmandsbutik og forfalder, og det bekymrer områdets beboere. De har nemlig observeret, at det tomme område er blevet et sted, hvor grupper samles for både at ryge hash og tage stoffer.

"Det er naturligvis ikke acceptabelt, hvis man som borger i Furesø Kommune ikke føler sig tryg", skriver Egil Hulgaard (C), der er formand for udvalget for byudvikling og bolig, i en mail til Furesø Avis, hvori han også understreger, at han sammen med udvalgets næstformand, Lene Bang (A), har orienteret politiet om de oplevelser, områdets naboer har beskrevet i Furesø Avis.

"Vi har endvidere sørget for, at vores opsøgende gadeplansteam tager forbi og eventuelt tager kontakt med de unge, der måtte være i forbindelse med de beskrevne aktiviteter", lyder det fra de to lokalpolitikere.

Mere borgerinddragelse på vej

Mens naboerne i området om den tidligere købmand føler, at byggeplanerne bliver halet i langdrag, understreger Lene Bang og Egil Hulgaard overfor Furesø Avis, at der er godt gang i arbejdet med at få godkendt planerne - og der venter også mere borgerinddragelse, lover de to politikere.

"Vi mener noget med inddragelse af borgerne. Udover borgermødet i maj, vil der, inden en ny lokalplan kommer i høring, være yderlig borgerinddragelse. Om det bliver et nyt borgermøde, inddragelse af naboer i en slags forhøring eller noget tredje vil vi tage stilling til undervejs i processen. Det er væsentligt for os at projektet har den rette balance mellem realiserbare og arkitektoniske kvaliteter", skriver de i mailen til Furesø Avis og fortsætter:

"Efter det velbesøgte borgermøde om planerne i slutningen af maj, har forvaltningen arbejdet videre med de mange forskellige bidrag fra de fremmødte borgere. Vi behandler sagen igen i udvalget for byudvikling og bolig til august, og herefter vil arbejdet med lokalplanen gå i gang og den offentlige høringsproces om det nye forslag blive sat i værk. Det forventes at tage cirka et år, hvorefter projektet på området kan gå i gang".

Du kan løbende følge med i planerne for området på http://www.furesoe.dk/Kommunen/Byudvikling/Banktorvet.

Publiceret 21 July 2018 07:35