Jeanett Veronica Hindberg var kvinden bag den anonyme blogger Bitterfisen Bethany - nu har hun lavet en youtubekanal.

Jeanett Veronica Hindberg var kvinden bag den anonyme blogger Bitterfisen Bethany - nu har hun lavet en youtubekanal. Privatfoto

Kvinden bag Bitterfissen er tilbage i ny form: "Kan man overhovedet være tyk og jævn på Youtube?"

Jeanett Veronica Hindberg blev kendt som bloggeren Bitterfissen Bethany for år tilbage. Siden da har hun udgivet flere bøger, og nu har hun lavet sin egen youtube-kanal

Af
Helene Holm Stolle

Bitterfissen. Navnet har været umuligt at ryste af sig, siden Jeanett Veronica Hindberg tilbage i 2011 og 2012 satte gang i den offentlige debat som den anonyme blogger Bitterfissen Bethany - også selvom hun efterfølgende har udgivet fem mere eller mindre sandfærdige dagbøger i sit eget navn. Bøger, der vel at mærke har solgt mere, end bogen med Bethanys blogs gjorde.

Hun har ellers prøvet at undgå hende. Bitterfisen. Men for et par år siden indså Jeanett Veronica Hindberg, at det var umuligt.

"Uanset hvor mange bøger, jeg skriver i mit egent navn, så vil Bitterfissen altid få opmærksomhed", lød det, da Furesø Avis tilbage i november måned sidste år (2017, red.) talte med den lokale forfatter om den kommende dagbog, der da også havde Bitterfissen inkorporeret i titlen: "Ps. Kald mig bare Bitterfisse - en 40+ tørkages dagbog'.

'Live fra Lorteboligen'

Som forfatter - uanset om det har været i sit eget navn eller som Bitterfissen Bethany - så har Jeanett Veronica Hindberg aldrig lagt skjul på, at hun ikke bryder sig om facader og de mange polerede billeder, man møder på de sociale medier.

"Det, der interesserer mig, er alt det, der ikke passer ind i hamsterhjulet. Alt det uperfekte", siger hun, hvilket også understreges i hendes dagbøger, hvor pilen drejes mod hende selv og livet med social angst i 'lorteboligen' i Farum.

Og det er præcis lorteboligen, der igen er udgangspunkt for Jeanett Veronica Hindberg, der nu om ikke har forladt skriverierne så i hvert fald kombineret dem med video. Hun har nemlig lavet sin egen youtube-kanal under overskriften 'Live fra lorteboligen' - eller det hed den til at begynde med, nu er lorteboligen bare en enkelt serie på kanalen 'Jeanett Veronica', der også kommer til at indeholde videoklip om mange andre ting.

"Jeg har ingen anelse om, hvad det ender med eller kan blive til, men det er en anden måde at nå ud til mine følgere på", fortæller Jeanette Veronica Hindberg, der med et lille grin afslører, at man ikke bliver youtube-stjerne over natten, og i sin vante stil stiller hun spørgsmålet 'Kan man overhovedet være tyk og jævn på Youtube?'.

"Det er faktisk lidt op ad bakke som midaldrende. Særligt fordi mange af de, der gerne vil se mine videoer, faktisk slet ikke kender noget til Youtube, og hvordan man subscriber (følger, red.) siden og alt det der. Men jeg fortsætter", fortæller Jeannet Veronica Hindberg og undlader ikke at fortælle, at hun er overrasket over, hvilke videoer der hitter på Youtube.

"Folk ser jo både rengøringsvideoer og helt almindelige menneskers indkøb i Netto. Det er jo næsten vanvittigt", slår hun fast.

Autenticiteten er vigtig

Noget af det vigtigste for Jeanette Veronica Hindberg er at være autentisk, og på youtube-kanalen smider hun da også alle filtre og taler om alt lige fra savnet til sin mor over klamme mænd på Facebook til, hvordan man fjerner hagehår og købet af sin første badedragt i 10 år. Men det er også på kanalen, at hun stråler i selskab med sin lille niece og løfter sløret for, hvordan det er at leve med social angst.

"Jeg er så træt af den stereotype måde, man skal være på for at passe ind i hamsterhjulet. Det er lige før, der ikke er plads til os andre, men vi er her jo altså også", siger Jeanette Veronica Hindberg.

Publiceret 25 July 2018 08:00