Troels Cort Nielsen kommer til at have sin daglige gang på Fremtidsværkstedet og er bindeleddet mellem skolen og de erhvervsdrivende. Foto: Kimmie Hetland

Troels Cort Nielsen kommer til at have sin daglige gang på Fremtidsværkstedet og er bindeleddet mellem skolen og de erhvervsdrivende. Foto: Kimmie Hetland

Nyt tilbud: Fremtidsværkstedet vil udvide elevernes horisont

Bybækskolens gamle lokaler skal danne rammen for et helt nyt tilbud til alle 6. og 7. klasser i Furesø Kommune

Af
Kimmie Hetland

fremtidsværksted 3D-printer, lasercutter, green screen og en skumskærer. Det er blot nogle af de ting, som man kan arbejde med på det nye Fremtidsværksted, hvor man i de her dage har travlt med at gøre det hele klart til starten af september, hvor man slår dørene op for de første elever.

”De unge skal have udvidet deres horisont og blive bevidste om, at man altså kan vælge andet end det almene gymnasium efter folkeskolen”, siger Troels Cort Nielsen, som er ansat af Furesø Kommune til at være bindeled mellem Fremtidsværkstedet og erhvervslivet.

Fremtidsværkstedet tilbyder et forløb på tre dage, hvor elever fra 6. og 7. klasse kan komme og slippe deres kreativitet løs. De bruger Bybækskolens gamle lokaler, men har malet og er lige nu i fuld gang med at pakke nye møbler ud, installere el og stille maskiner op.

Kloge hænder og kloge hoveder

Når de første elever møder op på fremtidsværkstedet, kan de se frem til først at få en præsentation fra en lokal erhvervsdrivende, som for eksempel en elektriker eller murer.

”Vi har inviteret en masse nytænkere til at komme og fortælle om deres arbejde, for vi har brug for kloge hænder og kloge hoveder. Det er for eksempel en håndværker, som har fundet på nogle nye og smarte løsninger”, siger Troels Cort Nielsen.

I det her gule rum skal den første 6. klasse fra Stavnsholt præsenteres for, hvad de skal lave på Fremtidsværkstedet. Foto: Kimmie Hetland

I det her gule rum skal den første 6. klasse fra Stavnsholt præsenteres for, hvad de skal lave på Fremtidsværkstedet. Foto: Kimmie Hetland

Efter præsentationen skal eleverne sætte sig sammen i mindre grupper, for at finde på idéer til et produkt, som gerne skal relatere sig til det erhverv, de har fået en præsentation af. Hvis det for eksempel er en elektriker, kan produktet have en tænd og sluk funktion. Men ellers er det kun fantasien, der sætter grænser.

At det netop er elever fra 6. og 7. klasse, som får tilbuddet, er ikke et tilfælde, for Troels Cort Nielsen mener ikke, at de endnu har lagt sig fast på, hvad de gerne vil efter folkeskolen.

Stor opbakning fra folkeskoler og lokale erhvervsfolk

Fremtidsværkstedet kan rumme op til tre skoleklasser, og de første folkeskoler har allerede tilmeldt deres klasser.

Troels har desuden taget kontakt til en masse erhvervsdrivende, som gerne vil støtte op om projektet ved at komme ud og deltage i Fremtidsværkstedet eller bidrage med materialer. Johannes Fog har eksempelvis leveret træ og et lokalt emballagefirma har også bidraget, men Troels så alligevel gerne, at endnu flere ville bakke op om projektet.

Fremtidsværkstedet holder officiel åbning 11. oktober, hvor man blandt andet kan komme og se de første elev-producerede produkter.

    Fremtidsværkstedet er inddelt i tre farver – rød, blå og grøn.

    Det røde rum er til idéudvikling, det blå rum er ’Udviklingszonen’, hvor alle materialer er, og de tre grønne rum er værksteder, hvor maskinerne står.

Publiceret 03 August 2018 13:32