Jonstrup Jazz Festival byder på masser af swingende musik og hygge for hele familien i dagene fra 17. -19. august.

Jonstrup Jazz Festival byder på masser af swingende musik og hygge for hele familien i dagene fra 17. -19. august. Pressefoto

Jazz, kunst og masser af hygge i Jonstrup

Der tælles ned til den populære jazzfestival i Jonstrup, der finder sted i weekenden den 17.-19. august

”Jazz og kunst kan vi med sikkerhed love publikum, men for at blive begunstiget med solskin som sidste år, er vi afhængig af vejrgudernes gunst". Sådan siger Ole Sterndorff, der er formand for Jazzen i Jonstrup, og han understreger samtidig, at hvis der skulle komme lidt regn, så klarer de store telte også det, så der er sikret tørvejr for det store jazzelskende publikum, der altid lægger vejen forbi den populære jazzfestival, der traditionen tro afholdes mellem de klassiske bygninger på Jonstrup Gl. seminarium.

Gospel er startskuddet

Selvom Jonstrup Jazz Festival først for alvor skydes i gang den 17. august, så tages der helt som traditionen foreskriver, hul på de musikalske festligheder allerede om onsdagen (15. auguat, red.) med en koncert i Værløse Kirke.

"Her er det Spirit of New Orleans og Værløse Rytmiske Kirkekor, der giver koncert, og orkesterleder Preben Nissen er udover en dygtig musiker også en fantastisk fortæller af historien om slaverne i de amerikanske sydstater og om, hvorledes deres musik og kristne tro blev forenet til det, vi i dag kender som gospel", lyder det fra arrangørerne.

Kunst og jazz

Der er tradition for, at jazz festivalen også omfatter en kunstudstilling med hovedsagelig lokale kunstnere. Et gennemgående tema er Olav Johannissons serie af portrætter af kendte danske og udenlandske jazzmusikere. I år er der også et nyt pust i forhold til kunsten under jazzfestivalen, for der kommer et par stande med kunsthåndværk med trædrejningsarbejder og en med pileflet - og om lørdagen kan publikum deltage på et begynderkursus i pileflet.

Bredt musikprogram

Men det er og bliver musikken, der er omdrejningspunktet for jazzfestivalen, og i år kommer der flere bands til, der aldrig før har spillet i Jonstrup - og så er der de faste gengangere.

"Gunhild Carling besøgte Jonstrup i anledning af festivalens 20 års jubilæum for nogle år siden. I år spiller hun med sit eget band, men for den sags skyld kunne hun spille alene, for hun kan spiller på utroligt mange instrumenter og endog flere instrumenter samtidig. Derudover er Gunhild en humørbombe, der virkelig kommer ud over scenekanten og fanger publikums opmærksomhed med sit enorme musiktalent", fortæller folkene bag jazzfestivalen og fortsætter:

Pressefoto

"Stine Michel og Eventyrorkestret, som både børn og voksne kender fra TV, spiller børnejazz på den store scene søndag middag, men børnejazzen plejer i den grad også at opsluge de voksne, så der er en stor kødrand omkring scenen. Og så er der et glædeligt gensyn med Kong Hans Kgl. Hofkapel. Næsten siden festivalens start har der været tradition for at dette 10-mands store orkester spillede til brunchen søndag formiddag. Orkestret har været lukket ned i nogle år, men nu er det genopstået med en del nye musikere. Musikstilen er stadig amerikansk ballroom musik fra 20-erne, som bliver spillet efter de gamle originale arrangementer. Det stiller store krav til musikerne, men det er ren nydelse for publikum", understregs det.

Også børnenes festival

Et af kendetegnene ved Jonstrup Jazz Festival er de mange altiviteter for børnenen. Det giver mulighed for, at de de voksne kan nyde musikken i fred og ro, mens de mindste kan hygge sig på hoppeborgnene, tegen med kridt, lege sanglege og spille rollespil, få ansigtsmaling eller lære en masse om grafik på det særlige grafikværksted, ligesom der også vil være en fotokonkurrence i år og 'prøv et instrument' for de lidt større børn.

Under hele festivalen bliver der sørget godt for alle gæsterne - uanset alder - for mens musikken spiller, står en kreds af Jonstrup-damer klar med forskellige lækkerier, så ingen skal hverken sulte elle tørste. Festivalen har sin egen grillbar med pølser og toasts og caféen står klar med hjemmebagsfavoritter. Den helt store sult kan dæmpes fredag og lørdag aften med frisklavet mad på grillen og salater fra Jonstrup Gl. Købmandsgård.

www.jonstrup-jazz.dk/ eller www.facebook.com/jonstrupjazzfestival .

Publiceret 06 August 2018 00:00

SENESTE TV