Årets deltagere på forfatterskolen har arbejdet med emnet 'tid'.

Årets deltagere på forfatterskolen har arbejdet med emnet 'tid'. Privatfoto

Unge skrivetalenter har knoklet i sommervarmen

I den forgangne uge har 12 unge deltaget på årets forfatterskole på biblioteket

Forfatterskolen, som Furesø Bibliotekerne står bag, er en populær tilbagevende aktivitet i sommerferien. I år var det niende gang, at forfatterskolen fandt sted, og i ugens løb har 12 unge mennesker knoklet med at udvikle, forbedre og finpudse deres skrivestil.

“De har arbejdet forbavsende begavet med temaet tid, som et et tema, som vi på biblioteket pusler med frem til 'Lun på Ord' (Læsefestival, red.) i januar. Vi har haft 12 super kreative, flittige og friske unge på holdet i år. 11 piger og en dejlig vedholdende dreng. Det har været en fornøjelse at lære dem og deres historier at kende", fortæller Camille Blomst, den lokale forfatter og kulturmedarbejder på biblioteket. Hun har i fem år holdt de unge forfatterspirer i hånden gennem skriveprocessen.

"Jeg nyder at se de unge mennesker forvandle sig fra tilbageholdende og pæne til overtrætte, sjove, kvikke og åbne unge mennesker fulde at ideer og overskud. Det har virkelig været et godt hold. De har arbejdet sikkert og koncentreret, så jeg er rigtig stolt af dem", lyder det fra Camille Blomst.

En af deltagerne på årets forfatterskole var Astrid Buch Leander på 12 år - og trods hendes unge alder har hun masser af erfaring med novelleskrivning, og hun har endda tidligere vundet en novellekonkurrence.

“Det er sjovt at skrive og skabe sin egen fortælling, sin egen verden og personer. Jeg vil genre prøve at blive udgivet, og det bliver man på forfatterskolen. Det har været inspirerende at skrive sammen med andre og lære nye folk at kende. Det har været dejligt at bruge hovedet igen, jeg var begyndt at savne skolen", fortæller hun.

Gæstelærere med inspiration

Som noget nyt i år har deltagerne på Forfatterskolen ikke bare arbejdet med Camille Blomst men også med to gæstelærere; Christine Krammerer, der er litteraturformidler på biblioteket og Julie Bach Nielsen, der går i 3.G på Det Internationale Gymnasium Niels Brock, men som tidligere har brugt masser af timer på biblioteket i både forfatterklub og forfatterskole.

“Julie er arketypen af en yndlingselev, hun har både brugt mange timer på biblioteket i forfatterklub og forfatterskole. Hun har en stor litterær fornemmelse, så jeg er så glad for, at hun kunne komme og dele ud af sin viden - og humør - helt frivilligt", fortæller Camille Blomst.

“Jeg har selv været på forfatterskole tre gange, og det er sjovt at kunne hjælpe nogen med det, som jeg selv fik hjælp til før", fortæller Julie Bach Nielsen.

Også Christine Kammerer, der udover at være kulturformidler på biblioteket også er sangskriver og underviser i kreativ skrivning, har nydt at være med på forfatterskolen.

“Det er utrolig berigende at få lov til at være en del af unge menneskers proces og se dem folde deres fortællinger ud og se dem vokse. Jeg er konstant blevet overrasket over deres sprog, deres tabuer, deres ideer. Jeg er taknemlige for at været en del af deres rejse som kunstnere", fortæller hun.

hhs

Publiceret 11 August 2018 11:56