Kom og mød folkene bag endnu et nyt bofællesskab i Sydlejren

Flere og flere vælger at flytte i et bofællesskab, og endnu et er ved at skyde op i Sydlejren på den gamle flyvestation

Af
Helene Holm Stolle

Muligheden for at have sit eget midt i et fællesskab bliver for flere og flere mennesker en stor drøm. I de senere år er der da også skudt flere og flere bofællesskaber op i Furesø, og Sydlejren på den gamle flyvestation i Værløse kommer, hvis alt går efter planen, til at danne rammen om endnu et bofællesskab; Staldhusene.

"Vi er en gruppe, som i samarbejde med den nordiske ejendomsudvikler og investor NREP, der ejer grunden i Sydlejren, planlægger opførelsen af et bofællesskab på godt 40 boliger", fortæller Anja Wilkens til Furesø Avis.

Nabo til kontroltårnet

Staldhusene ligger lige ved kontroltårnet på Perimetervej - tæt på bofællesskabet Mageløse - og det er tegnestuen Vandkunsten, der har stor erfaring med bofællesskaber, der skal stå for arkitektarbejdet.

"Planer er, at der skal bygges boliger i forskellige størrelser - lige fra 60 til 130 kvadratmeter - ligesom, der skal være et fælleshus med mulighed for fællesspisning fire gange om ugen", fortæller Anja Wilkens og fortsætter:

"Bofællesskabet skal bygges op om overskrifterne fællesskab, rummelighed, mangfoldighed og tolerance samt økologi og bæredygtighed - og hvis man har lyst, kan man stadig nå at gå med i projektet og være med til at præge det. Planen er, at salget at boliger begynder nu her i efteråret, og at indflytningen vil kunne ske i efteråret næste år".

Kom og hør mere

På søndag den 19. august klokken 15 er nysgerrige velkommen til at kigge forbi grunden Staldhusene og få en snak om bofællesskabskabsplanerne, lyder det fra Anja Wilkens, der håber at se rigtig mange mennesker, der har lyst til at vide mere om bofællesskabsdrømmene.

"Vi mødes ved det gamle kontroltårn klokken 15 til lidt hygge, og fra klokken 16 rykker vi indenfor i et fælleshus", fortæller Arne Wesenberg, der er foramdn for bofællesskabet Staldhusene.

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Arne Wesenberg på telefon 28707371.

Publiceret 16 August 2018 06:00