Hjerteforeningen står klar søndag den 19. august med to gratis introkurser i genoplivning

Hjerteforeningen står klar søndag den 19. august med to gratis introkurser i genoplivning Foto: Mostphotos.com

På søndag kan du lære at redde liv

Hjerteforeningen giver på søndag et gratis introkursus i genoplivning. Det sker i forbindelse med 24-timers cykelløbet, Hjertetouren

I weekenden danner Flyvestation Værløse rammen om 24-timers velgørenheds-cykelløbet Hjertetouren, der har til formål at samle penge ind til Hjerteforeningen og Børnehjertefonden.

Det er cykellegenden Frank Høj, der skyder løbet i gang lørdag den 18. august klokken 15, hvorefter de mange ryttere tramper i pedalerne i et døgn i den gode sags tjeneste.

Om søndagen - inden cykellløbet slutter - står Hjerteforeningen klar med to gratis introkurser i genoplivning. Kurserne finder sted klokken 10 og klokken 11. På kurset vil deltagerne få viden om, hvordan de kan skabe sikker ved med henblik på at mindske konsekvenserne i en ulykkessituation med hjertestop, hvordan de kan undersøge en bevidstløs person, ringe 1-1-2 samt hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt (3o tryk og to pust) og ikke mindst, hvordan man bruger en hjertestater (AED).

"Vi kan have maksimalt 20 personer per hold, så for at være sikker på en plads på kurset, skal man tilmelde sig", fortæller Mette Hattens fra Hjerteforeningen.

Tilmeldingen sker ved at sende en mail til Mette Hattens på mhattens@hjerteforeningen.dk.

Weekenden igennem er alle velkomne til at lægge vejen forbi flyvestationen for at tage et kig på de mange cykelryttere, der støtter op om den gode sag. Om lørdag klokken 15.30 og igen om søndagen klokken 12 tændes der op i grillen.

Selve løbet sluttes af søndag klokken 15, hvor der er æresrunde og bobler.

hhs

Publiceret 16 August 2018 10:00