'Ishtar - de etniske rødstrømper' sætter lækre mellemøstlige retter på buffeten ved kirkedagen den 2. september i Farum Sogn. Pressefoto

'Ishtar - de etniske rødstrømper' sætter lækre mellemøstlige retter på buffeten ved kirkedagen den 2. september i Farum Sogn. Pressefoto

Kirkerne i Farum sætter fokus på Iran

Der bliver både mulighed for at høre om og smage på Iran, når Farum Sogn inviterer til kirkedag

Der er foredrag med den professionelle vagabond, Søren Bonde, når Farum Sogn søndag 2. september inviterer til en spændende kirkedag med fokus på Iran. Efter foredraget indbydes til en lækker frokost med mellemøstlige retter. Selve frokosten skal man huske at melde sig til senest fredag 24/8 på kirkekontoret. Det koster kun 50 kr. at spise med og der er et begrænset antal pladser.

Kirkedagen indledes med gudstjeneste i både Farum og Stavnsholt Kirke. Herefter er der som sædvanligt kirkekaffe i begge kirker, inden dagen fortsætter med foredraget i Stavnsholtkirken.

Søren Bonde er professionel vagabond og vil under overskriften 'Iran indefra' byde på inspirerende beretninger om både det moderne Iran og om det gamle Persien. Få lande fremkalder så mange forskellige billeder og reaktioner.

"Ayatollah Khomeini, kvinder i chador, revolution og studenteroprør, sanktioner, muslimske fundamentalister og atomprogram. Billederne og fordommene er mange, og de danner et skævt og negativt indtryk af Iran og dets befolkning. Men Iran er slet ikke arabisk, som mange tror, og landet er bestemt ikke fyldt med islamiske fundamentalister eller kvinder indhyllet i burka men derimod med gæstfrie og åbne mennesker", lyder det fra Søren Bonde.

Efter foredraget er det tid til, at deltagerne skal smage på landet, når 'Ishtar - de etniske rødstrømper' sætter lækre mellemøstlige retter på buffeten.

"Det er mad med smag og sjæl, som vores mødre og bedstemødre lavede den", fortæller kvinderne bag Ishtar.

Alle kokkene bag Ishtar har mellemøstlig baggrund og bruger autentiske opskrifter fra deres hjemlande.

Tilmelding til frokosten kan ske ved at sende en mail til kirkekontoret på kontor@farumsogn.dk eller ringe på telefon 70272585 hverdage 9 - 13. Frokosten koster 50 kroner, som betales på dagen og drikkevarer kan købes separat.

hhs

Publiceret 17 August 2018 10:00