Nikolai 'Futte' Baden Frederiksen skifter Nordsjælland ud med Juventus. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Nikolai 'Futte' Baden Frederiksen skifter Nordsjælland ud med Juventus. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Scanpix Danmark

Fra FCN til Juventus: 'Futte' bliver klubkammerat med Ronaldo

Den italienske gigant Juventus bliver fremover klubben for den 18-årige angriber hos FC Nordsjælland Nikolai 'Futte' Baden Frederiksen

FC Nordsjælland har solgt Nikolai 'Futte' Baden Frederiksen til Juventus, og skiftet sker med øjeblikkelig virkning for den bare 18-årige angriber, der dermed skifter Farum ud med Torino. Det oplyser FC Nordsjælland i en pressemeddelelse.

Kontrakten gælder for fire år, og planen er at 'Futte' skal starte med at slutte sig til de italienske mestres U23-hold.

"Nikolai har været en del af FC Nordsjællands akademi siden 2015 og nåede, på trods af sin unge alder, at spille seks kampe og score tre mål i Superligaen. Normalt ser alle i Nordsjælland gerne, at de egenudviklede spillere får flere kampe med tigeren på brystet, inden de sælges til udlandet. Og salget af Frederiksen er da heller ikke et, der udelukkende vækker glæde i FCN", står der i pressemeddelelsen fra klubben, hvori Søren Kristensen understreger, at det ikke er en del af FC Nordsjællands strategi 'at lade egne talenter flyve fra reden før, de har prøvet kræfter med og etableret sig i Superligaen'.

’Men vi vil heller ikke stå i vejen for en hel unik mulighed for en ung mand, der har været igennem vores akademi, til at få opfyldt en drøm. Juventus er en once in a lifetime mulighed og en drøm for alle fodboldspillere. Juventus har ageret meget professionelt i hele dette forløb. Samtidig ved vi, at de har fulgt Nikolai gennem længere tid og ved, hvad de vil have og får. Og derfor er vi endt med at takke ja til det, vi anser som et fornuftigt tilbud i dette tilfælde, selv om vi gerne så 'Futte' blive hos os og for alvor slå igennem på Right to Dream Park, som så mange af hans venner på akademiet har gjort før ham", lyder det fra Søren Kristensen.

På akademiet i FC Nordsjælland kommer skiftet til Juventus ikke som en overraskelse for Jan Laursen, der er sportschef.

"Vi har ved gentagne lejligheder mærket den markante italienske interesse for Futte under de stærke akademiturneringer, som vi har deltaget i gennem flere sæsoner - ikke mindst når vi har spillet i netop Italien. Af samme årsag er skiftet dertil heller ikke en kæmpe overraskelse, men vi havde dog håbet og satset på, at have fået mere tid til at lægge endnu et lag på Futtes uddannelse og udvikling både som spiller og som person, inden det naturlige skridt til udlandet skulle tages", siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

’Vi er dog bevidste om den tillid som Futte og hans familie viste os, da de for lidt over tre år siden valgte FC Nordsjælland og vores fodbolduddannelse frem for de mange klubber såvel nationalt som internationalt, som vi var i hård konkurrence med. Den tillid gengælder vi nu ved at lytte til hans brændende ønske om et skifte til Juventus, som med Ronaldos ankomst nok ikke bliver et mindre interessant sted at være de kommende år for en ung angriber. En anden årsag er at vi er privilegeret ved at have mange stærke offensive talenter på begge vores akademiet, der er sultne efter at udfylde hullet efter Futte".

Må gribe muligheden

Nikolai Baden Frederiksen kom til FC Nordsjælland fra Næsby på Fyn tilbage i 2015. Nu går turen til det nordligste Italien og de 36-foldige italienske mestre fra Juventus.

’FC Nordsjælland har givet mig rigtig meget, siden jeg kom til for over tre år siden. Og jeg er sikker på, at de kunne give mig endnu mere, og jeg kunne have slået igennem for alvor i klubben. Men den mulighed, jeg nu har fået i Juventus, er så stor for mig og min karriere, at jeg føler, det er en mulighed, jeg er nødt til at gribe. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de trænere og klubfolk i FCN, som har gjort så meget for mig, siden jeg kom til Nordsjælland", siger Nicolai Baden Frederiksen i pressemeddelelsen fra FCN.

hhs

Publiceret 18 August 2018 08:30