Video: Unge fik sved på panden og store smil på læben

1.500 skoleelever har i år deltaget i Furesø Stjernelege, og onsdag den 22. august gik det løs på Farum Park

Af
Kimmie Hetland

Hjulpet på vej af omkring 260 elever fra 9. klasse og frivillige fra 20 idrætsklubber kastede 4. til 6. klasses elever fra hele Furesø Kommune sig ud i meget forskellig motion, da Furesø Stjerne Lege onsdag den 22. august fandt sted på Farum Park. Dagen før gik det løs på Værløse Idrætsanlæg.

Boksning var én af de sportsgrene som mange af eleverne ikke havde prøvet før, men som eleverne havde det rigtig sjovt med at prøve.

Boksning var én af de sportsgrene som mange af eleverne ikke havde prøvet før, men som eleverne havde det rigtig sjovt med at prøve. Foto: Kimmie Hetland

Blandt mange andre ting blev der roet, bokset, løbet, jongleret, spillet basket og dyrket karate, og alle elever gik op i det med liv og sjæl.

Der var dømt høje spark, da karate blev prøvet af.

Der var dømt høje spark, da karate blev prøvet af. Foto: Kimmie Hetland

Formålet med Furesø Stjerne Lege er ifølge stjernelege.dk, at "motivere unge til udvikling af personlige og sociale kompetencer som bliver efterspurgt i stigende grad både i idrætsklubber, på arbejdsmarkedet og i privatlivet." Cathrine L. Andersen, som er lærer på Marie Kruse, var sammen med sin 6. klasse henne ved posten, hvor Roklubben Furesø stod for aktiviteten, og ifølge hende kan eleverne lære meget af at være med til Furesø Stjerne Lege:

"Hvis man kan samarbejde på en romaskine, så kan man også samarbejde i et klasseværelse", sagde hun og roste klassen for at have klaret det flot.

Rollemodeller

Elever fra 9. klasse på Stavnsholt, Hareskov, Søndersø og Solvang skolerne forberedte sig i uge 33 til deres rolle som 'Stjerne for en dag' assistenttrænere hos de 20 idrætsklubber som deltager i Furesø Stjerne Lege. Den 21. og 22. august skulle de nemlig være rollemodeller og trænere for de mange 4. til 6. klasses elever fra alle 8 skoler i Furesø. Blandt dem som de skulle undervise, var Villads og Helena fra 6. klasse på Hareskovskolen, som begge havde det sjovt med at prøve en masse nye ting.

Helena og William fra Hareskovskolen kæmpede med at holde alle tennisboldene i luften på samme tid.

Helena og William fra Hareskovskolen kæmpede med at holde alle tennisboldene i luften på samme tid. Foto: Kimmie Hetland

"Det er ret udmattende og hårdt, men samtidig er det også super fedt at få en forsmag på, hvad man kan gå til af forskellige slags ting her i Furesø" sagde Villads, og Helena stemte i:

"Jeg går selv til håndbold, og det er jeg rigtig glad for, men det er sjovt at prøve helt nye ting", sagde hun.

Her instruerer en af 9. klasserne i, hvordan posten ved tennisboldene fungerer.

Her instruerer en af 9. klasserne i, hvordan posten ved tennisboldene fungerer. Foto: Kimmie Hetland

Med i videoen er tvillingerne Robert og Mathias, som går i 9. klasse på Søndersøskolen og William og Ellinor, som går i 6. klasse på Hareskovskolen.

Publiceret 23 August 2018 07:54

SENESTE TV