"Det er interessant, at en festival kan favne så mange borgere - helt fra de små børn til erhvervslivet", siger Tine Hessner (B) fra byrådet om weekendens Furesø Festival. Her ses hun sammen med Jakob Seierø, der er den ene af de to initiativtagere til festivalen. Foto: Helene Holm Stolle

Fredag skydes årets Furesø Festival i gang

Den lokale festival skydes i gang med fyraftenshygge for det lokale erhvervsliv på fredag klokken 15

Af
Helene Holm Stolle

På fredag skydes årets Furesø Festival i gang ved Furesøbad, og det betyder to dage med fuld fart på underholdning, musik og hygge for både børn, unge og voksne.

Allerede fra klokken 10.30 fredag er der gang i aktiviteterne til børnedagen, og det betyder strandfodbold, trampoliner og et særligt aktivitetstelt, hvor der kan hygges. Der vil også være forskellige workshops, og så skal der skrives en helt særlig Furesø Festival-sang.

"Det bliver rigtig sjovt,og vi er så glade for den opbakning, som vi især har fået fra skolelederen på Lille Værløse Skole, Peter Thomsen. Jeg er fuldt overbevist om, at børnene på fredag får en fantastisk oplevelse", fortæller Jakob Seierø, der er en af de to initiativtagere til festivalen, der for første gang fandt sted sidste år.

Fyraftenshygge og beachparty

Når klokken bliver 15 på fredag, skifter fokus fra børnene til de voksne og det lokale erhvervsliv og fyraftenshygge. Furesø Erhvervsforening rykker nemlig ind på stranden ved Furesøbad, hvor de står klar til en god snak, mens først den lokale musiker Helge Larsen underholder, inden René Gummer indtager stranden med sit band fra klokken 17 og spiller under grillmiddagen.

Fra klokken 20 bliver der sat gang i aftenens beachparty, hvor især Ungehuset vil gøre sit til, at det bliver en festlig aften. Musikken sørger M.A.S.K, Ude af Kontroll. MNTN og Bergz & Friends for.

"Vi har prøvet at sætte et program sammen, der rammer bredt, og allerede nu har vi fået en hel del forhåndstilmeldinger- og især til grillmiddagen", lyder det fra Jakob Seierø, der også fortæller, at der er sørget for store telte og overdækninger, så selvom der skulle komme en byge eller to i løbet af weekenden, så er der ingen grund til panik.

"Der er ingen tvivl om, at en festival som denne kan samle Furesø - på tværs af byerne. Og det er da i den grad også mit håb som politiker, at den gør det. Derfor håber jeg sådan, at der virkelig er opbakning til festivalen i år", siger Tine Hessner (B), der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget.

Lørdag er familidag

Lørdagen står i familiens tegn ved festivalen. Her byder programmet både på morgenbadning, sjov med Cirkus 3 og masser af musikalsk underholdning - blandt andet med Furesøs egen trubadur, Mads Westfall.

Billige billetter

Man kan købe billetter til festivalen på furesøfestival.dk, men hvis du lægger vejen forbi Værløse Bio & Café, kan du frem til og med torsdag sikre dig en billet til kun 50 kroner.

Publiceret 27 August 2018 11:43