På lørdag er der høstmarked hos Spejdernes Genbrug, og det betyder masser af sjove aktiviteter ud over selve genbrugsmarkedet. Privatfoto

På lørdag er der høstmarked hos Spejdernes Genbrug, og det betyder masser af sjove aktiviteter ud over selve genbrugsmarkedet. Privatfoto

På lørdag er der høstmarked hos Spejdernes Genbrug

Der er traditionen tro masser af sjove aktiviteter, når Spejdernes Genbrug holder høstmarked

Det månedlige kendte genbrugsmarked på Havremarken i Farum, er i denne måned også en hel masse andet. Her er der nemlig byløb for børn - og de yngste må gerne tage deres forældre med, auktion over specielt udvalgte varer, 'skubben af pinden' og en forhindringsbane på madrasser.

Alt sammen fordi lørdagen er lig med årets høstmarked hos Spejdernes Genbrug. Det betyder også, at de velkendte boder ' Det Muntre køkken', tombolaen, fiskedammen og flødebolle-kastemaskinen også er der oveni alle de mange gode loppefund. Årets høstmarked byder da også på bål - for ellers er det jo ikke et spejderarrangement, og traditionen tro vil det ved bålet være muligt at købe pølser og pandekager. Og så er der selvfølgelig også swingende jazz det meste af tiden under høstmarkedet.

"Høstmarkedet er en helt speciel dag, hvor vi især har fokus på børnene", fortæller Winnie Martinsen, der er formand for Spejdernes Genbrug.

En lille entré

Almindeligvis er det gratis at besøge genbrugsmarkedet på Havremarken, men ved høstmarkedet tages der en lille entré på 20 kroner - børn er gratis.

"Vi oplever, at borgerne på denne årlige dag, finder det helt ok, at betale en 20'er for voksne. Selvfølgelig er der en enkel eller to, som brokker sig, men, som de allerfleste siger: Hver en krone går jo til socialt arbejde", lyder det fra Winnie Martinsen, der glæder sig til at se mange glade besøgende.

"Ved høstmarkedet vil mere end 200 frivillige og spejdere sikre de besøgende en god oplevelse - og det er også her, at interesserede forældre og børn kan få en god snak om, hvordan det er, at være spejder", lyder det fra formanden.

I Furesø er der ikke mindre end syv aktive spejdergrupper fra Det Danske Spejderkorps. Det er også er de godt 900 spejdere, deres forældre, sammen med Sankt Georgs Gilderne, der står bag Spejdernes Genbrug, sammen med de mange frivillige, der troligt tropper op på hver salgsdag (første lørdag i måneden, red.), og sørger for, at de mange varer bliver sorteret, og at salgsdagen fungerer.

Årets høstmarked åbner klokken 10, og der er åbent en time længere end almindeligt nemlig helt til klokken 14.

hhs

Publiceret 27 August 2018 09:07