Lokalplan 123 om at bygge et seniorbofællesskab ved navn Ydungård har mødt stor modvind fra naboer til byggegrunden, og på onsdagens byrådsmøde blev det vedtaget ikke at gå videre med planerne lige foreløbig.

Lokalplan 123 om at bygge et seniorbofællesskab ved navn Ydungård har mødt stor modvind fra naboer til byggegrunden, og på onsdagens byrådsmøde blev det vedtaget ikke at gå videre med planerne lige foreløbig. Arkivfoto

Lokalplan trækkes tilbage: "Der har manglet borgerinddragelse"

Efter at lokalplan 123 om at bygge et seniorbofællesskab ad flere omgange er blevet kritiseret af naboer til byggegrunden, har man på et byrådsmøde besluttet ikke at gå videre med planerne

Af
Kimmie Hetland

På onsdagens byrådsmøde den 29. august blev det besluttet ikke at gå videre med lokalplan 123 lige foreløbig. Lokalplanen, som handler om at bygge seniorbofællesskabet Ydungård på Langhusgrunden i Værløse, er blandt andet blevet beskyldt af borgere for at være blevet til på uhensigtsmæssig vis, og det giver formand for byudvikling- og boligudvalget, Egil Hulgaard (C), dem ret i.

"Retrospektivt har der manglet borgerinddragelse. Det håber jeg med beslutningen om at udsætte vedtagelsen af lokalplanen, at vi nu kan få rettet op på", siger Egil Hulgaard (C), som er udvalgsformand for byudvikling- og boligudvalget.

På borgermødet blev det besluttet at arbejde videre med lokalplanen i oktober.

Rigtig beslutning

Lokalplanen har givet anledning til stor frustration og mange bekymringer fra naboer til det potentielt kommende byggeri, og derfor er glæden nu også stor.

"Det er den helt rigtige beslutning, og vi er rigtig glade for at politikerne har valgt at sende lokalplanen tilbage. Nu ser vi bare frem til at indgå i en konstruktiv dialog og god proces omkring byggeriet og håber selvfølgelig på at få en lokalplan, som er til gavn for folkene bag seniorbofællesskabet, kommuneplanen og os naboer", siger Birgitte Koch Jørgensen, som sammen med tre andre naboer til grunden har kæmpet for at få politikerne til at ændre på lokalplanen.

Ifølge Egil Hulgaard (C) kommer der før behandlingen i oktober et borgermøde i september, hvor også forvaltningen, folk fra Ydungård og Nova Fos, som står for regnvandshåndteringen vil være til stede. Her er alle velkommen til at komme med spørgsmål til de konkrete byggeplaner, men den præcise dato vides endnu ikke.

Publiceret 31 August 2018 16:15

SENESTE TV