Der var et stort fremmøde til rejsegildet for seniorbofællesskabet Hjortefarmen i Farum. Blandt andet borgmester Ole Bondo Christensen (A) som ses yderst til højre i billedet.

Der var et stort fremmøde til rejsegildet for seniorbofællesskabet Hjortefarmen i Farum. Blandt andet borgmester Ole Bondo Christensen (A) som ses yderst til højre i billedet. Foto: Kimmie Hetland

Rejsegilde for seniorbofællesskabet Hjortefarmen

Der var taler, hurraråb, pølser og sodavand, da der fredag den 7. september blev afholdt rejsegilde for det nye seniorbofællesskab Hjortefarmen i Farum

Af
Kimmie Hetland

Der blev råbt et trefoldigt leve hele tre gange, da seniorbofællesskabet Hjortefarmen på Trevangsvej i Farum i dag holdt Rejsegilde, og glæden ved at se byggeriet skride fremad var ikke til at overse.

"Ting tager tid. Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at der ville komme til at gå så lang tid, før vi ville stå her i dag, men jeg er simpelthen så glad for, at det hele skrider fremad nu. Jeg var bange for, at de mange op- og nedture med byggeriet ville give beboerne kolde fødder, men der er sket lige det modsatte. Vi står nu endnu tættere og stærkere sammen end før, og det lover rigtig godt for, hvordan vi kommer til at have det sammen her på Hjortefarmen", sagde en glad Arne Ziegler, som er bestyrelsesformand for seniorbofællesskabet.

Som det sig hør og bør blev der serveret pølser til rejsegildet.

Som det sig hør og bør blev der serveret pølser til rejsegildet. Foto: Kimmie Hetland

Blandt de fremmødte var desuden borgmester, Ole Bondo Christensen (A), de ansvarlige for byggeriet og næsten alle de fremtidige beboere, som nu i flere år har set frem til milepælen på vej mod indflytningen. Processen med etablering af seniorbofællesskabet startede tilbage i 2013, og byrådet godkendte byggeriet i december 2016.

Efterspurgt boligform

Seniorbofællesskabet omfatter foruden et fælleshus 28 boliger i fire forskellige størrelser fra cirka 65 kvadratmeter til cirka 102 kvadratmeter. Boligerne bliver opført som rækkehuse i et plan, som i mindre grupper ligger omkring et fælles udeareal. Beboerne skal vente til april næste år, før de får overrakt nøglerne til deres nye hjem, men allerede i dag kunne de gå rundt i skelettet på boligerne og begynde at danne sig et billede af, hvordan det færdige resultat ville blive.

"Det har i nogen år været planen at få opført en masse seniorbofællesskaber, fordi det på et borgermøde kom frem, at det var det helt store ønske. Derfor er det også dejligt at være her i dag, hvor vi skal fejre, at vi er nået et skridt længere", sagde borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Alle boliger er allerede lejet ud, og der er lang venteliste på at komme i betragtning til en bolig. Kravene for at komme i betragtning er blandt andre, at man skal være fyldt 55 år og ikke have hjemmeboende børn.

Publiceret 07 September 2018 15:21