”En venlig sjæl at tale med” er hvad Charlotte Elley i sit firma tilbyder udover traditionel hjemmeservice. Pressefoto

”En venlig sjæl at tale med” er hvad Charlotte Elley i sit firma tilbyder udover traditionel hjemmeservice. Pressefoto

Tid til snak og en kop kaffe: Værløse-virksomhed har nærvær på programmet

Udover en hjælpende hånd til rengøring og indkøb tilbyder nyt Værløse-firma en besøgsven, der har tid til en snak og en kop kaffe

Af
Anne Lønstrup

Som ældre kan man godt have behov for en hjælpende hånd i hverdagen. Er man ikke berettiget til kommunal hjælp, kan det blive nødvendigt at købe sig til assistance.

Det nyetablerede Værløse-firma ’ELZØ Besøgsven’ tilbyder ”nærværende hjælp i hjemmet”. Det dækker over et fast ugentligt besøg af indehaveren Charlotte Elley, som udover de praktiske opgaver med f.eks. støvsugning, indkøb og hundeluftning har tid til at tage en snak og en kop kaffe.

”Jeg møder i mit daglige arbejde ældre mennesker, som ikke lige er i kategorien plejekrævende, men som alligevel savner en hjælpende hånd i hverdagen. I nutidens Danmark er man enten plejekrævende og bliver visiteret af kommunen til hjemmehjælp – eller også er man overladt til sig selv. Og den hjælp, man får i dag, er skemalagt og efterlader ingen tid til samvær,” siger Charlotte Elley, der er ansat på deltid i et kommunalt køkken på et genoptræningscenter i Furesø Kommune.

Hun har startet sit firma for at kunne give ældre mennesker hjemmeservice kombineret med nærhed.

”Det er kun mig i firmaet, og mit mål er ikke, at det skal blive kæmpestort. Jeg vil gerne kunne give en personlig og tillidsfuld service, og mine kunder skal vide, at der ikke pludselig kommer en vikar i stedet for mig,” siger hun.

Et personligt forhold

Initiativet er privat og retter sig mod pensionister og seniorer, der har brug for en hjemmeservice, der er mere end blot almindelig rengøringshjælp.

”Der, hvor ’ELZØ Besøgsven’ vil adskille sig fra traditionel hjemmeservice, er dels ved det personlige forhold til kunderne og dels ved at tilrettelægge arbejdet, så der er tid og overskud til samvær - ud over de praktiske opgaver, de ældre bestiller hjælp til,” skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Publiceret 08 September 2018 06:30