Modelfoto: Mostphotos.com

Modelfoto: Mostphotos.com

I weekenden skal der samles plast ind

Initiativet World Cleanup Day er også nået til Furesø - på lørdag løber det af stablen i både Værløse og Farum

I weekenden er der fuld blus på plastindsamling i naturen, på stier og veje i Furesø. Det hele løber af stablen på lørdag den 15. september. Det fortæller Stine Rahbek Pedersen, der er klimaprojektleder, i en pressemeddelelse fra Furesø kommune.

Alle, der har lyst til at gøre en forskel for miljøet, kan give en hånd med på dagen. Ved biblioteket på Værløse Bymidte kan man nemlig klokken 10 møde Anna-Claudia Erichsen fra NGO’en Plastic Change’s agentforum, som står klar med snappere og miljøposer.

Deltagerne vil blive delt i grupper og gå ud på ruter. Klokken 13 vender deltagerne tilbage med det opsamlede skrald og får det vejet.

I Farum kan man også samle skrald. Her mødes man som frivillig på genbrugsstationen, hvor Tyge Ringbøl Pedersen, der er miljø- og klimaambassadør, står klar til at dele snappere og miljøposer ud i tidsrummet klokekn 10 til14.

"Jeg håber, at så mange så muligt vil benytte sig af chancen til tage familien eller vennerne med på en anderledes og lærerig lørdagsudflugt, hvor man samtidig kan gøre en forskel for klima og miljø. Grib muligheden, en affaldssnapper, og kom og vær med", lyder det fra Tyge Ringbøl Pedersen.

Et par timers arbejde i miljøets og klimaets navn betaler sig. Ifølge Anna-Claudia Erichsen bliver der nemlig for 'hver plasticpose, der ryddes op, fjernet i gennemsnit 20 gram plastik'.

"Hvis fem procent af borgerne i Furesø deltager og fjerner blot én plasticpose hver, vil vi fjerne i alt 40 kilo plastik i Furesøs natur", slår hun fast.

hhs

Publiceret 10 September 2018 05:00