Der er blevet sat overvågning op ved en motorvejsbro i Farum, der går fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv.

Der er blevet sat overvågning op ved en motorvejsbro i Farum, der går fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv. Foto: Kimmie Hetland

Ny overvågning ved motorvejsbro

Efter flere episoder med livsfarlige stenkast fra motorvejsbroer er der opsat overvågningskameraer. Blandt andet i Farum ved broen fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv

Af
Kimmie Hetland

Stenkast fra motorvejsbroer er efterhånden ikke et sjældent fænomen. Senest blev der lørdag den 8. september kastet sten fra en bro nær Vejen i Sydjylland, og det er langt fra første gang, at bilister bliver ramt af livsfarlige stenkast.

Derfor er der ved nogle broer sat overvågningskameraer op, og en af de broer er motorvejsbroen fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv.

Flere kameraer

På grund af talrige episoder med de livsfarlige stenkast gav justitsminister Søren Pape Poulsen (C) i november sidste år politiet besked om, at der på udvalgte motorvejsbroer skulle sættes 30 overvågningskameraer op for at forhindre stenkast fra broerne.

Sådan ser kameraerne ud, som er blevet sat op i Farum.

Sådan ser kameraerne ud, som er blevet sat op i Farum. Foto: Kimmie Hetland

Og allerede måneden efter i december kunne Rigspolitiet melde ud, at de var i 'fuld gang' med at sætte kamerarerne op. Men Radio 24syv afslørede i slutningen af august, at kun ganske få af de 30 kameraer var blevet sat op i løbet af de ti måneder, der var gået siden justitsministerens udmelding - faktisk kun tre. Det beklager en talsmand fra Rispolitiet, som til TV2 har sagt, at de ikke er stolte over resultatet, men at de resterende kameraer alle sammen vil være sat op til den 1. november.

Publiceret 11 September 2018 10:04