I fremtiden kan det komme til at regne en hel del, og i Søndergårdskvarteret er de i gang med et klimatilpasningsprojekt, som man kan se, hvordan vil se ud ved hjælp af teknologien augmented reality.

I fremtiden kan det komme til at regne en hel del, og i Søndergårdskvarteret er de i gang med et klimatilpasningsprojekt, som man kan se, hvordan vil se ud ved hjælp af teknologien augmented reality. Arkivfoto

Se løsninger på skybrud med augmented reality

Furesø Kommune og Novafos inviterer i dag og i morgen til en snak om kilmatilpasningsprojektet i Søndergårdskvarteret i Værløse. Her kan man blandt andet se projektet i 'virkeligheden' ved hjælp af teknologi fra Pokémon Go

I Værløse er der et igangværende klimatilpasningsprojekt i Søndergårdskvarteret, og her har beboere i Søndergårdskvarteret mulighed for i dag og i morgen onsdag den 12. september at møde kommunens vejfolk, miljøfolk og projektmedarbejdere fra Novafos til åbent hus. De vil stå klar til at fortælle en masse om projektet og ved hjælp af ny teknologi, kan man få en idé om, hvordan vejene skal tilpasses, så de kan håndtere øgede mængder af regn.

Den nye teknologi hedder augmented reality, og det er et nyt værktøj , som bliver testet til at illustrere klimaløsningerne i vejarealet. Augmented reality-teknologien er bedst kendt fra Pokémon Go-spillet, hvor omgivelserne via en skærm får lagt et ekstra lag ’oplevelser’ på og sammen med en fagperson, kan man afprøve det på Ipads på Søndergårdsvej og Enebærvej.

Åbent hus er fra klokken 16 til klokken 19, og der vil blive budt på kaffe og saftevand.

ksh

Publiceret 11 September 2018 14:45